Εισαγωγικό κείμενο: Τα μέλη της ομάδας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού, να απολαύσετε υπέροχες εμπειρίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ξεκουραστείτε και να ανανεώσετε τις δυνάμεις σας για ένα δημιουργικό ξεκίνημα! Και για να δροσιστείτε, σας προτείνουμε συνταγές για καλοκαιρινά γλυκίσματα!

Ευχές για ένα ξεκούραστο καλοκαίρι με δροσερές συνταγές!

 

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο χρόνος των διακοπών φαίνεται να έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα!

Για όσους και όσες από εμάς αργεί η μέρα να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας αναζητάμε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς!

 Γι' αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να διασκεδάσετε ετοιμάζοντας δροσερά γλυκίσματα παρέα με φίλους ή την οικογένεια! Επιλέξαμε τρεις εύκολες και πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές φιλικές προς τα παιδιά.

Καλή απόλαυση!

Υγιεινό παγωτό από γιαούρτι

Θα χρειαστούμε:

  • 4 κούπες παγωμένο φρούτο της επιλογής σου
  • μισή κούπα γιαούρτι με λιπαρά της επιλογής σου
  • 2 βανίλιες
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ τοποθετείς όλα τα υλικά μαζί. Για περίπου πέντε λεπτά τα χτυπάς όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία κρεμώδης μάζα! Μπορείς να σερβίρεις αμέσως το παγωτό από γιαούρτι ή να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα μπολ και στην κατάψυξη. Το παγωτό από γιαούρτι μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα στην κατάψυξη!

 

Υγιεινό Milkshake 

Θα χρειαστούμε:

  • 1 φλιτζάνι  γάλα
  • 1 μπανάνα, καθαρισμένη
  • 100 γρ. κατεψυγμένα φρούτα του δάσους ή ότι άλλα προτιμάς
  • 2 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. σ. βρώμη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα, την μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, τα φρούτα, το γιαούρτι, προαιρετικά τις νιφάδες βρώμης και τα αλέθετε. Σερβίρετε σε ποτήρι και απολαμβάνετε!

 

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με μπανάνα και γιαούρτι

Θα χρειαστούμε:

Για τη βάση:

  • 450 γρ μπισκότα πτι μπερ χωρίς ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα:

  • 3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ μέλι
  • 50ml κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική στέβια
  • 1 φακελάκι ζελέ μπανάνα

Οδηγίες:

Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύετε με την λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετείτε σ ένα ταψί ή pyrex ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Στη συνέχεια ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού. Πολτοποιείτε στο multi τις μπανάνες με το μέλι και το κονιάκ. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Ρίχνετε στη συνέχεια το ζελέ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αδειάζετε πάνω στην μπισκοτένια βάση την κρέμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. 

 

Τα μέλη της ομάδας ευχόμαστε να περάσετε ένα όμορφο υπόλοιπο καλοκαιριού, να απολαύσετε υπέροχες εμπειρίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ξεκουραστείτε και να ανανεώσετε τις σκέψεις και τις δυνάμεις σας για ένα δημιουργικό νέο ξεκίνημα!

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!