Εισαγωγικό κείμενο: Η σχολική χρονιά ξεκίνησε κι ευχόμαστε να είναι πολύχρωμη, δημιουργική και συμπεριληπτική. Φέτος όμως κάποια παιδιά δε θα πάνε ακόμα στο σχολείο ή θα πάνε πληγωμένα από τις εμπειρίες που έζησαν στον τόπο τους... Ας σταθούμε κοντά στις τοπικές κοινότητες που τόσο μας χρειάζονται. Ας κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη!

Ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα εκπαιδευτική χρονιά

κι ας κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη! 

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε κι ευχόμαστε να είναι πολύχρωμη, δημιουργική και συμπεριληπτική. Γιατί το όραμά μας είναι σχολεία που "χωράνε" όλα τα παιδιά και δίνουν ισότιμες ευκαιρίες.

Φέτος όμως ας μην ξεχνάμε, πως κάποια παιδιά δεν θα πάνε ακόμα στο σχολείο ή θα πάνε πληγωμένα από τις εμπειρίες που έζησαν στον τόπο τους...

Ας σταθούμε κοντά στις οικογένειες και στις τοπικές κοινότητες που τόσο μας χρειάζονται. Ας κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη!

 

Αυτό το καλοκαίρι η χώρα μας κυριολεκτικά χτυπήθηκε από παντού....

Οι απέραντες φυσικές καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα, η ανυπολόγιστη καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς

και το συγκλονιστικό χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel στον Θεσσαλικό κάμπο, με πλημμύρες, καταστροφές και απώλειες ανθρώπων και ζώων μας έχει αφήσει πραγματικά με την ψυχή παγωμένη.

Γι' αυτό χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τις δυνάμεις μας και να "μπούμε" λίγο περισσότερα "στα παπούτσια των άλλων", αυτών που τώρα έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. 

Σε διάφορα σημεία συγκεντρώνονται είδη πρώτης βοήθειας για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Αναζητείστε πληροφορίες στους δήμους της περιοχής σας αλλά και σε φορείς που δραστηριοποιούνται για το θέμα. 

Ίσως φαίνονται μικρές πράξεις αλλά αν αναλογιστούμε τη αξία αποκτούν όταν γίνονται από πολλούς!

Η νέα εκπαιδευτική χρονιά στην «Σχεδία στην πόλη» ξεκινά με νέες δράσεις και συνεργασίες και με θετική διάθεση απέναντι στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

Σε μια εποχή όπου η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να συνέλθει από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στην ημερήσια διάταξη προσπαθούμε να κρατάμε ανοιχτές τις γέφυρες επικοινωνίας με τους ανθρώπους δίπλα μας, με τους γονείς και τα παιδιά, με τους εκπαιδευτικούς, με τους νέους ανθρώπους που τώρα ανοίγουν τα επαγγελματικά τους φτερά.

Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να ανοίξουμε δρόμους ελπίδας και ευκαιριών στα παιδιά και στους νέους για να γίνουν οι πρεσβευτές θετικών αλλαγών.

Ονειρευόμαστε μαζί τους έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε μέσα από μικρές καθημερινές δράσεις.

Πιστεύουμε στις δημιουργικές συνέργειες και στην ανταλλαγή ιδεών.

Ευχόμαστε τούτη η σχολική χρονιά να είναι δημιουργική και ξεχωριστή!

Να γίνουν οι τάξεις εργαστήρια μάθησης και χαράς!

Να γεμίζει η καθημερινότητα  όλων μας με όμορφες στιγμές!

Να μοιραζόμαστε εμπειρίες, ιστορίες και συναισθήματα με σεβασμό, αποδοχή, διάθεση για συνεργασία!

Να μοιραζόμαστε όχι μόνο τα εύκολα αλλά και τα δύσκολα και να συμπαραστεκόμαστε με κατανόηση ο ένας στον άλλον!