Εισαγωγικό κείμενο: H Future Library διοργανώνει εκδήλωση για τη δράση "Βοτάνια & μυρωδικά" στις 16 Δεκεμβρίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Η ομάδα μας είχε την τιμή να συνεργαστεί τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα έτσι όπως το γνώρισαν τα παιδιά στις τάξεις τους.

Εκδήλωση της δράσης 

"Βοτάνια & μυρωδικά" για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά  

που υλοποιεί η Future Library

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 11:00-12:30

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η ομάδα μας είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον οργανισμό Future Library στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της δράσης

"Βοτάνια και μυρωδικά", ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών 

 

Η “Future Library” υλοποιεί την εκπαιδευτική δράση "Βοτάνια και μυρωδικά" με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).

Η ομάδα μας είχε την χαρά να συνεργαστεί με τη Future Library από τα πρώτα βήματα αυτής της δράσης. 

Αφού δημιουργήσαμε το παιδαγωγικό υλικό του εκπαιδευτικού προγράμματος και λάβαμε και τη σχετική έγκριση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκινήσαμε τις επισκέψεις μας σε δημοτικά σχολεία, βιβλιοθήκες και φορείς.

Ήταν μια υπέροχη διαδρομή γεμάτη χρώματα, αρώματα της ελληνικής φύσης, γέλια, φαντασία και δημιουργικότητα!

Αυτό το ταξίδι θα παρουσιάσουμε μαζί με τα παιδιά στην τελική εκδήλωση της δράσης που θα πραγματοποιηθεί στην αγαπημένη μας Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.