Εισαγωγικό κείμενο: Από το 2020 συμμετέχουμε στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης" ως πιστοποιημένος φορέας φιλοξενίας. Τον Γενάρη καλωσορίσαμε τη Lisa από την Ιταλία στην ομάδα μας. Ας τη γνωρίσουμε!

 Υποδεχόμαστε τη Lisa από την Ιταλία 
για 6 μήνες εθελοντικής δράσης στη "Σχεδία στην πόλη"

μέσω του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης"

 

Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τη Lisa Quaglia, από το San Maurizio D’ Opaglio της Ιταλίας.

Είναι η νέα μας εθελόντρια μέσω του προγράμματος "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης".

 

Η Lisa είναι 19 ετών και τελείωσε το Λύκειο στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών.

Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την φιλοσοφία, την ψυχολογία, το διάβασμα, τη μουσική και τον κινηματογράφο. Αγαπά πολύ τα ταξίδια!
Ο λόγος που αποφάσισε να γίνει εθελόντρια είναι γιατί επιθυμεί να αλλάξει τον τόπο της, τη δική της πραγματικότητα και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της. 

Μέσω του εθελοντισμού θέλει να εξερευνήσει νέα μέρη και να έρθει σε επαφή με νέες κουλτούρες, ανθρώπους και συνήθειες.

Πιστεύει και ελπίζει σ’ ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και σε ένα υποστηρικτικό δίκτυο μεταξύ των ανθρώπων.

Για τη Lisa είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις που συμβάλουν σε θετικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ζουν σε ευάλωτα περιβάλλοντα.

Της αρέσει να δουλεύει σε ομάδα, να εμπνέεται και να συνδημιουργεί! Σαν νέο άτομο επιθυμεί να ζήσει τη ζωή της εξερευνώντας και αποκτώντας εμπειρίες και όχι να είναι παθητική ή αμέτοχη κάτι που πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους τους συνομήλικους της.

Νιώθει ευγνώμων που έχει αυτή την ευκαιρία να ζήσει αυτήν την εμπειρία και θέλει να την αξιοποιήσει στο έπακρο για το διάστημα παραμονής της στην Θεσσαλονίκη, στηρίζοντας το έργο της "Σχεδίας στην πόλη". 

 

Η Σχεδία στην πόλη συμμετέχει στο πρόγραμμα "Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης" ως φορέας φιλοξενίας, πιστοποιημένος από την Εθνική αρχή του προγράμματος.

Συντονιστής φορέας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου project είναι η οργάνωση "Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων". Τους ευχαριστούμε για τη δημιουργική συνεργασία και τη συνεχή υποστήριξη.