Εισαγωγικό κείμενο: Στις 7 & 8 Φεβρουαρίου συμμετείχαμε στη 2η διακρατική συνάντηση εργασίας στα Τίρανα, στο πλαίσιο του 3ετούς έργου "DigiVogui" για την επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων. Κάθε εταίρος παρουσίασε το έργο που είχε αναλάβει, λάβαμε σημαντική ανατροφοδότηση και σχεδιάσαμε τα επόμενά μας βήματα.

DigiVogui 

Vocational guidance based on Non-Formal Education

2η Διακρατική Συνάντηση Εργασίας (2nd Transnational Working Meeting)

7 - 8 Φεβρουαρίου 2024, Τίρανα

 

Στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού έργου DigiVogui-vocational guidance for youth, στο οποίο η “Σχεδία στην πόλη” συμμετέχει ως εταίρος, πραγματοποιήσαμε τη 2η δια ζώσης Διακρατική Συνάντηση Εργασίας στα Τίρανα στις 7 και 8 Φεβρουαρίου.

Το έργο βρίσκεται ήδη στον 2ο χρόνο και οι δράσεις μας εντατικοποιούνται. Έτσι συζητήσαμε διεξοδικά τα βήματα που έχουμε κάνει. Επίσης μοιραστήκαμε τα αποτελέσματα από το εκπαιδευτικό υλικό που είχαμε ετοιμάσει το προηγούμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα η Σχεδία στην πόλη παρουσίασε τα 10 σενάρια για τα βίντεο που θα αφορούν τις ανοιχτές διαδικτυακές εκπαιδεύσεις νέων (Moocs) καθώς και ένα προσχέδιο από τα βίντεο. Επίσης παρουσιάσαμε τα προσχέδια των σύντομων εγχειριδίων που θα συνοδεύουν υποστηρικτικά το κάθε εκπαιδευτικό βίντεο. 

Αντίστοιχα οι εταίροι μας από το Σεράγεβο, Βοσνία της ομάδαs BRAVO μας παρουσίασαν το εκπαιδευτικό υλικό (σενάρια και υπόδειγμα βίντεο) που θα αφορά τις ανοιχτές διαδικτυακές εκπαιδεύσεις youth workers.

H επικεφαλής του έργου ομάδα της Psientifica μας παρουσίασε τα 2 εγχειρίδια θεωρητικό και πρακτικό στα οποία βασίζονται οι παραπάνω εκπαιδευτικοί κύκλοι. 

Οι εταίροι μας από τα Τίρανα “Qendres Progres dhe zhvillim”, παρουσίασαν τον τομέα της επικοινωνίας του έργου τον οποίο έχουν αναλάβει. 

Επίσης στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν όλοι οι προβληματισμοί μας και οι ιδέες που θα συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου.  Οργανώσαμε τις επόμενες μας συναντήσεις και επικαιροποιήσαμε το χρονοδιάγραμμα για όλα τα παραδοτέα μας. Ήταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα αφήσει ένα πολύ σημαντικό αντίκτυπο στις τοπικές μας κοινωνίες. 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο "DigiVogui" μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Δείτε τις δράσεις του έργου από τον Φεβρουάριο 2023 ΕΔΩ.