Εισαγωγικό κείμενο: Για μια ακόμη φορά η αγαπημένη μας φίλη Στέλλα Τσίγγου διοργανώνει το Homo Narrans, ένα βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού και αφήγησης. Με χαρά την φιλοξενούμε στoν χώρο της ομάδας μας. Ο κύκλος 4 συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 30/3, 30/3, 6/4, 13/4, 20/4. Σας περιμένουμε.

Homo Narrans

βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού και αφήγησης

με την αφηγήτρια, θεατρολόγο και συγγραφέα Στέλλα Τσίγγου

Κύκλος 4 συναντήσεων

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 30/3, 6/4, 13/4, 20/4

Ώρες: 17:00-20:00

 
 
Για μια ακόμη φορά η αγαπημένη μας φίλη Στέλλα Τσίγγου διοργανώνει το Homo Narrans βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού και αφήγησης, και με χαρά την φιλοξενούμε στoν χώρο της ομάδας μας. 
 
 
Λίγα λόγια για τον κύκλο εργαστηρίων 
 
Όλοι οι άνθρωποι είναι δυνάμει αφηγητές. Στο συγκεκριμένο εισαγωγικό εργαστήριο θα μιλήσουμε για το λαϊκό παραμύθι και θα αναμετρηθούμε με το βάρος και την ελαφράδα του. Ακόμη, θα εξερευνήσουμε την προφορικότητα και θα συνδεθούμε με τον αφηγητή μέσα μας - τον homo narrans, τον άνθρωπο που έχει μάθει να κατοικεί σε πνευματικούς κόσμους που αφορούν χρόνους που δεν είναι παρόντες και τόπους που είναι το υλικό των ονείρων.
 
Διάρθρωση εργαστηρίου
Για 4 συνεχόμενα Σάββατα αλληλεπιδρούμε σε ένα εργαστήριο όπου θα συζητήσουμε για το λαϊκό παραμύθι και τα είδη του, την προφορικότητα, τη διαφορά μεταξύ μεγαλόφωνης ανάγνωσης και προφορικής αφήγησης και θα δουλέψουμε πρακτικά στα εξής πεδία:
 Πώς προσεγγίζω το υλικό μου;
 Πώς χρησιμοποιώ τη φαντασία μου;
 Πώς οικειοποιούμαι ένα παραμύθι;
 Μνημοτεχνική και παραμυθιακά μοτίβα
 Εξωγλωσσικά και παραγλωσσικά στοιχεία στην προφορική αφήγηση
 Οι συμβολισμοί των παραμυθιών και η προσωπική μας νοηματοδότηση

Το εργαστήριο απευθύνεται σε αφηγητές, εμψυχωτές ομάδων, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, βρεφονηπιοκόμους, φοιτητές αντίστοιχων πεδίων, γονείς, καθώς και σε όποιον επιθυμεί να περπατήσει στον κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 
Διάρκεια: 12 ώρες
Κόστος: 65 ευρώ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 30/3, 6/4, 13/4, 20/4
Ώρες: 17:00-20:00
Χώρος: Σχεδία στην Πόλη, Παπαμάρκου 8, Θεσσαλονίκη, 54623
 
Δηλώσεις συμμετοχής: https://fb.me/e/3d7pYITM2
Πληροφορίες: 6945995087