Εισαγωγικό κείμενο: Εσείς πόσες πράσινες συνήθειες έχετε; Τα μέλη της ομάδας και οι εθελόντριες ESC, στο πλαίσιο του έργου SDG4YOUTH, ξεκινούν αυτή τη διαδικτυακή καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη σημασία που έχουν οι μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας και για το θετικό αποτύπωμα που μπορεί να φέρουν στον πλανήτη μας! Μείνετε συντονισμένοι στα κοινωνικά δίκτυα της Sxedia stin poli.

SDG4YOUTH - Erasmus+/ KA2

Εσείς πόσες πράσινες συνήθειες έχετε;

διαδικτυακή καμπάνια ευαισθητοποίησης

μικρές αλλαγές στις συνήθειές μας

για ένα θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη μας!

Μάϊος - Ιούνιος 2024

 

Μέσα από τις δράσεις του ευρωπαϊκού έργου "SDG4YOUTH" που υλοποιούμε από τον Απρίλιο του 2023, είχαμε την ευκαιρία με τους εταίρους μας και τα μέλη της εθελοντικής μας ομάδας να διερευνήσουμε πολλές πτυχές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και να συζητήσουμε τρόπους που μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές, μικρότερες ή μεγαλύτερες, στις ζωές των ανθρώπων αλλά και στο οικοσύστημα. Η κλιματική αλλαγή έχει όλο και πιο ανησυχητικές συνέπειες στη ζωή μας και το φυσικό περιβάλλον. Οι επιστήμονες χρόνια τώρα έχουν κρούσει τον κώδωνα κινδύνου αλλά ακόμα δυστυχώς δεν έχουν υιοθετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο κοινές πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης από τις κυβερνήσεις.

Στο πλαίσιο του έργου είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε σεμινάρια, να κάνουμε πιο συστηματική έρευνα σε συγκεκριμένα θέματα, να ανταλλάξουμε ιδέες.

Συμφωνήσαμε πως οι μικρές αλλαγές που το κάθε άτομο μπορεί να κάνει στην καθημερινότητά του μπορούν να έχουν ένα σημαντικό θετικό αποτύπωμα στις τοπικές μας κοινότητες και στο περιβάλλον που ζούμε. 

Διαπιστώσαμε πως η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση χρειάζεται να είναι συνεχείς αλλά παράλληλα χρειάζεται να γίνονται με επίκαιρους και πιο αποδοτικούς τρόπους.

Τα βιωματικά εργαστήρια, οι μικρές δράσεις γειτονιάς, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάποια από τα "κανάλια" που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να συνομιλήσουμε με τους συνανθρώπους μας. 

Τα μέλη της ομάδας μας και οι νέες μας εθελόντριες ESC συζήτησαν την ιδέα να δημιουργήσουμε μια διαδικτυακή καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον Μάιο και τον Ιούνιο 2024 στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και INSTAGRAM της ομάδας μας καθώς και των υπόλοιπων εταίρων του έργου σε Γαλλία, Εσθονία, Κροατία και Πορτογαλία. 

Η καμπάνια έχει τίτλο "Εσείς πόσες πράσινες συνήθειες έχετε;" και αφορά σε προτάσεις για μικρές αλλαγές που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας οι οποίες μπορούν να φέρουν μια μεγαλύτερη θετική αλλαγή αν λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Τα ποστ και τα κείμενα θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά. 

Θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα πως χρειάζεται όσο ποτέ εμείς οι ίδιοι να αντιληφθούμε την προσωπική μας ευθύνη και να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και δρούμε καθημερινά. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια για ένα πιο πράσινο μέλλον!

Ευχαριστούμε τη Lisa και την CLotilde για τη γραφιστική επιμέλεια των post που σχεδίασαν και την εθελοντική μας ομάδα που θα διαχειριστεί την διαδικτυακή προώθηση της καμπάνιας. 

Δείτε κάποια από τα ποστ που ετοιμάσαμε και μείνετε συντονισμένοι στo profil της ομάδας στα κοινωνικά δίκτυα στο Fb & IG: Sxedia stin poli

https://www.facebook.com/sxediastinpoli

https://www.instagram.com/sxediastinpoli

     

       

Το έργο “SDG4YΟUTH” συγχρηματοδοτείται από την Εθνική Υπηρεσία του Erasmus+ στην Πορτογαλία Juventude/ Desporto & CES και την Ευρωπαϊκή Ένωση.