Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 5 – 8 ετών

Πρόγραμμα  Απριλίου 2015

Ο Απρίλιος ξεκινά με ήλιο, ανοιξιάτικη διάθεση και τις ετοιμασίες για το Πάσχα. Αυτό το μήνα με την Σχεδιοπαρέα θα βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά, θα γνωρίσουμε τα Ανθρωπάκια του ζωγράφου Γιάννη Γαΐτη και θα ταξιδέψουμε στους αρχαίους πολιτισμούς της Πολυνησίας! 

Σάββατο 4 Απριλίου, 11:00 – 13:00

«Tο Πάσχα των παιδιών», εορταστικό εργαστήριο 

Το Πάσχα των παιδιών έχει χρώμα κόκκινο, μυρωδιές και τρυφερότητα. Στο γιορτινό μας εργαστήρι θα μιλήσουμε για έθιμα και παραδόσεις των ημερών και θα φτιάξουμε πασχαλινές κατασκευές. Στην κουζίνα μας θα βάψουμε αυγά με νήματα και κρεμμυδότσουφλα και θα δοκιμάσουμε νηστίσιμα κουλουράκια με μια συνταγή της γιαγιάς.

 

Σάββατο  18 Απριλίου, 11:00 - 13:00

«Συνομιλώντας με τα Ανθρωπάκια του ζωγράφου Γιάννη Γαΐτη», εργαστήριο ζωγραφικής 

Θα γνωρίσουμε το έργο του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου και μέσα από τις ιστορίες που κρύβουν οι πίνακες με τις χαρακτηριστικές ανθρώπινες μορφές του καλλιτέχνη θα μιλήσουμε  για την αξία της επικοινωνίας, της φιλίας και της ελευθερίας και θα ζωγραφίσουμε τα δικά μας “ανθρώπινα τοπία”.

 

Σάββατο 25 Απριλίου, 11:00 - 13:00

«Ταξίδι στους αρχαίους πολιτισμούς – 4ος σταθμός στην Πολυνησία», εργαστήριο γνώσης και περιπέτειας

Θα ταξιδέψουμε στην άκρη του Ειρηνικού Ωκεανού, στα νησιά της Πολυνησίας. Μέσα από παιχνίδια και δοκιμασίες θα γνωρίσουμε τους αυτόχθονες λαούς Μαορί, Αβορίγινες και Παπούα, θα μάθουμε για τα περίφημα γλυπτά στα νησιά του Πάσχα και θα εξερευνήσουμε τον αρχαίο πολιτισμό σε μια από τις πιο μυστηριώδεις γωνιές του πλανήτη μας.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

- Κάθε Σάββατο οι εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη» ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα για τους μικρούς μας φίλους.

- Στο διάλειμμα μας απολαμβάνουμε σπιτικό δεκατιανό!

- Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

- Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 236344, απογεύματα 17:00-21:00, καθημερινά.