Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 5 – 8 ετών 

Πρόγραμμα Ιουνίου 2015

 

Σάββατο 6 Ιουνίου, 11:00 – 13:00

«Ταξίδι στις ελληνικές θάλασσες», αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου)

Θα  μάθουμε μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια για τους θαλάσσιους βιότοπους, για τη θαλάσσια χελώνα καρέτα – καρέτα, την μεσογειακή φώκια, τα δελφίνια και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Θα μιλήσουμε για τη μόλυνση των θαλασσών και θα γνωρίσουμε τα υπέροχα πλάσματα του βυθού και των ακτών της Μεσογείου που χρειάζονται να τα θυμόμαστε κάθε μέρα!

 

Σάββατο  13 Ιουνίου, 11:00 - 13:00 

«Ταξίδι στους Πολιτισμούς – 6ος σταθμός στις Φυλές του Αμαζονίου», εργαστήριο γνώσης και περιπέτειας

Ακολουθώντας το ρου του Αμαζόνιου ποταμού στη Νότια Αμερική θα γνωρίσουμε αρχαίες φυλές κρυμμένες στα τροπικά δάση της Βραζιλίας. Θα ξεδιπλώσουμε ιστορίες και μύθους, θα μάθουμε για διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη και έθιμα που χάνονται στο χρόνο και θα δούμε πως ζουν σήμερα οι ιθαγενείς και ποιοι κίνδυνοι τους απειλούν. 

 

Σάββατο 20 Ιουνίου, 11:00 - 13:00

«Πειρατές της Καραϊβικής», εργαστήριο φαντασίας & περιπέτειας

Ένας πολύ παλιός πειρατικός χάρτης θα γίνει η αφορμή για να ζήσουμε μια  φανταστική περιπέτεια μυστηρίου και ανατροπών. Ιστορίες και θρύλοι από την χρυσή εποχή των πειρατών θα μας παρασύρουν τρεις αιώνες πίσω στο χρόνο. Θα μάθουμε για την ζωή διαβόητων πειρατών όπως ο Μαυρογένης, ο Μπαρμπαρόσα, ο Calico Jack, ο Κάπτεν Κιντ αλλά και για τον Κάπταιν Χουκ από την χώρα του Ποτέ! Άραγε θα καταφέρουμε να λύσουμε το μυστήριο και να ανακαλύψουμε τον κρυμμένο θησαυρό;

 

Σάββατο 27 Ιουνίου, 11:00 - 13:00

«Καλοκαιρινά ταξίδια», εργαστήριο δημιουργίας και παιχνιδιού

Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι και τις διακοπές που ξεκινούν! Θα ετοιμάσουμε πρωτότυπες κατασκευές με φυσικά και άχρηστα υλικά και βέβαια θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια της αυλής!  

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

*  Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344 &  6978 383064

* Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της ομάδας.