Οι ομάδες των εθελοντικών μας προγραμμάτων 

Τα εθελοντικά μας προγράμματα ξεκίνησαν δυναμικά.

Η ομάδα του Παιδικού Στεκιού ξεκινά στις 7 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο πρωί 11:00-13:00, εργαστήρι εικαστικών κατασκευών στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας των Παιδικών χωριών SOS (Εγνατίας 113).

Η ομάδα παιχνιδιού "Οι Βαλίτσες ταξιδεύουν" οργανώνει για τη φετινή χρονιά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-12 ετών σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Η ομάδα των Δημιουργικών Διαδρομών υποδέχεται στο χώρο μας, κάθε Σάββατο πρωί, παιδιά 5 - 8 ετών με πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα. Παράλληλα σχεδιάζουμε και νέες δράσεις τόσο για παιδιά όσο και για νέους!

Οι εθελοντές της ομάδας βρισκόμαστε τα απογεύματα από τις 17:00 έως τις 21:00, για να πούμε τα νέα μας, να προετοιμάσουμε τις δράσεις μας και για να φροντίσουμε την καθημερινή λειτουργία του χώρου μας.

Οι ομάδες για τα προγράμματα "Παιδικό στέκι" και "Οι Βαλίτσες ταξιδεύουν" έχουν συνάντηση προετοιμασίας κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο χώρο της "Σχεδίας στην πόλη".

Η ομάδα για τις Δημιουργικές Διαδρομές έχει συνάντηση προετοιμασίας κάθε Τρίτη στις 17:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης βρισκόμαστε για συζήτηση και προετοιμασία των νέων μας δράσεων!

Το επόμενο σεμινάριο εκπαίδευσης νέων εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-15:00. 

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η μηνιαία συνάντηση όλων των εθελοντών για να ανταλλάξουμε εμπειρίες από την συμμετοχή μας στην ομάδα.

Η ολομέλεια θα βρεθεί στις 12:30 και όπως είναι καθιερωμένο στις συναντήσεις μας θα μοιραστούμε και θα απολαύσουμε το συλλογικό μας τραπέζι!

 

Τα εθελοντικά μας νέα!

Αν σας ενδιαφέρει να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και με ποιο τρόπο μπορείτε να συμμετέχετε στην "Σχεδία στην πόλη" σας περιμένουμε κάθε Τρίτη, στις 19:00 στην υποδοχή νέων εθελοντών. 

Αν θέλετε να προσφέρετε σε είδος, συγκεντρώνουμε στο χώρο μας ποικίλα είδη για παιδιά: για τα παιδιά της Ειδομένης αλλά και για τα παιδιά της πόλης μας που οι οικογένειές τους βιώνουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες. 

Χρειαζόμαστε: pumpers, μωρομάντηλα, σερβιέτες, κάλτσες, ξηρά τροφή (μπισκότα, σνακ), ατομικούς χυμούς, μεταχειρισμένα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση) όπως μπλοκ ζωγραφικής, χαρτί Α4, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, τέμπερες, πλαστελίνη, άχρηστα χρωματιστά χαρτιά συσκευασίας κλπ.   

Επικοινωνήστε μαζί μας τα απογεύματα 17:00-20:00, τηλ. 2310 236344, Αργυρώ Σκίτσα