ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Κάθε Σάββατο ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5 έως 8 ετών

Στόχος των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων είναι να προσφέρουμε δημιουργικά ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να εξερευνήσουν πολύπλευρα τις δεξιότητες τους, 

να ανακαλύψουν θέματα που τους ενδιαφέρουν και να πειραματιστούν σε νέα γνωστικά αντικείμενα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης.

 

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:00

«Κουβάρι από παραμύθια καινούργια και παλιά», εργαστήρι μυθοπλασίας και δραματοποίησης

Θα γνωρίσουμε σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς παραμυθιών και θα θυμηθούμε αγαπημένα κλασικά παραμύθια. Θα μπλέξουμε ήρωες, ιστορίες και τόπους και ξετυλίγοντας το κουβάρι της φαντασίας θα δημιουργήσουμε και θα δραματοποιήσουμε τα δικά μας καινούργια παραμύθια!

 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:00

«Υφαίνοντας στον αργαλειό», εργαστήρι υφαντικής

Μαθαίνουμε για την ιστορία και την τέχνη της υφαντικής, πως υφαίνουν σε παραδοσιακούς αργαλειούς σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας και του κόσμου. Και βέβαια σε αυτοσχέδιους αργαλειούς θα ετοιμάσουμε μικρά υφαντά χειροτεχνήματα.

 

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:00

«Από τα σήματα καπνού στο διαδίκτυο! - εφευρέσεις που άλλαξαν την επικοινωνία των ανθρώπων», εργαστήρι επιστήμης και τεχνολογίας

Θα γνωρίσουμε  τη συναρπαστική διαδρομή των εφευρέσεων που βοήθησαν τους ανθρώπους να επικοινωνούν νικώντας τα εμπόδια της απόστασης και  χτίζοντας μέσα στα χρόνια καινούριους κώδικες έκφρασης και επικοινωνίας. Θα μάθουμε για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που συνάντησαν οι επιστήμονες και στο τέλος θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε τις δικές μας εφευρέσεις.

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 11:00-13:00

«Τα τοπία των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων», εργαστήρι ζωγραφικής

Θα ταξιδέψουμε στο Παρίσι του 19ου αιώνα και θα μάθουμε για το καλλιτεχνικό ρεύμα του ιμπρεσιονισμού. Θα δούμε πώς οι ζωγράφοι αποτύπωναν τις εντυπώσεις τους για τα τοπία με ζωντανά χρώματα και με το παιχνίδισμα του φωτός και των σκιών. Θα εμπνευστούμε από τα έργα του Κλωντ Μονέ και του Εντουάρ Μανέ για να ζωγραφίσουμε τους δικούς μας πίνακες. 

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Συνδρομή υποστήριξης για κάθε πρόγραμμα: 6 €

* Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344,  ώρες 17:00-20:00 ή στο 6978 383064 

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν τα μέλη - παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».