Εισαγωγικό κείμενο: Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εκκίνησης και αλλαγών! Νέες προκλήσεις, νέες συναντήσεις, νέες εμπειρίες. Η “Σχεδία στην πόλη” υποδέχεται το φθινόπωρο με δράσεις κινητικότητας. Ανυπομονούμε για τις δια ζώσης συναντήσεις μας! Ευχόμαστε να είναι μια ξεχωριστή χρονιά, με υγεία, ασφάλεια και θετική διάθεση!

Σεπτέμβριος 2021 στη Σχεδία... στην πόλη κι αλλού...

μήνας κινητικότητας και δικτύωσης!

 

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας εκκίνησης και αλλαγών! Σχολεία  και σχολές ανοίγουν! Νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και επαγγελματίες σε κίνηση και μετακίνηση! Νέες προκλήσεις, νέες συναντήσεις, νέες εμπειρίες.

Η “Σχεδία στην πόλη” υποδέχεται  το φθινόπωρο με μια σειρά δράσεων κινητικότητας και ανταλλαγής καλών πρακτικών για τους νέους/ες εθελοντές/ντριες και τους εκπαιδευτικούς της ομάδας.

Επισκέψεις στην Agueda και στην Braga-Πορτογαλία, πρόγραμμα κατάρτισης στην Ιταλία, επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην Λιουμπλιάνα και τελική εκδήλωση του έργου YOUTHLAND στο Μάριμπορ.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που νέοι/ες εθελοντές καθώς και εκπαιδευτικοί από δημόσια σχολεία και δομές μη τυπικής εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν νέες εμπειρίες, να γνωρίσουν ανθρώπους που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες.

Πιστεύουμε σ’ αυτές τις συνέργειες και προσπαθούμε να διερεύνουμε το δίκτυο συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αλλά η Σχεδία είναι ομάδα αυτής της πόλης και οι κύριες δράσεις επικεντρώνονται στην τοπική μας κοινότητα.

Πέρασαν 18 μήνες από το σοκ της πρώτης καραντίνας και ακόμα αυτός ο κύκλος της πανδημίας δεν λέει να κλείσει.

Όμως λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και με σεβασμό στον συνάνθρωπό μας μπορούμε να ελπίζουμε πως θα είναι μια χρονιά με «ανοιχτά παράθυρα» επικοινωνίας.

Ανυπομονούμε για τις δημιουργικές δια ζώσης συναντήσεις και δράσεις εντός και εκτός πόλης!

Ετοιμάζουμε πυρετωδώς νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, επιμορφωτικά σεμινάρια,

μαθήματα ελληνικής γλώσσας για γυναίκες πρόσφυγες και πρωτότυπα νεανικά καλλιτεχνικά project.

Με πολύ ενθουσιασμό προετοιμάζουμε και τις δράσεις του νέου προγράμματος «Νέοι παιδαγωγοί σε δράση», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Λάτση που θα λάβει χώρα στις κοινότητες  Διαβατών, Καλοχωρίου και Σίνδου του Δήμου Δέλτα.

Ο Οκτώβριος πλησιάζει, η φύση γλυκαίνει και μαζί κι η καρδιά μας!

Ευχόμαστε να είναι για όλες και για όλους μια ξεχωριστή χρονιά, με υγεία και ασφάλεια και να σταθούμε με επιμονή σε κοινές προσπάθειες για έναν καλύτερο κόσμο!

 

Η ομάδα της "Σχεδίας στην πόλη"