Εισαγωγικό κείμενο: Το 10ο Thessaloniki Pride (20-25 Ιουνίου) πραγματοποιείται με το κεντρικό σύνθημα «ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ». Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει διαδραστικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογία και την πολυμορφία οικογενειών, σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο και τη Σχεδία στην πόλη.

Eργαστήρι για εκπαιδευτικούς: ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογία και πολυμορφία οικογενειών

10ο Thessaloniki Pride

Συνδιοργάνωση: Πολύχρωμο σχολείο, Σχεδία στην πόλη

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, 17:30-19:30

Αίθουσα Μανώλη Αναγνωστάκη, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

 

Το Thessaloniki Pride κλείνει 10 χρόνια και επανέρχεται πιο μεγάλο και πολύχρωμο! Με σύνθημα «Μάθημα αποδοχής» αφιερώνεται στην εκπαίδευση με αίτημα να γίνει πιο σύγχρονη και συμπεριληπτική. Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, και μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και θα κορυφωθεί το Σάββατο, 25 Ιουνίου, με τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης το Λευκό Πύργο.
 
Ανάμεσα στους κύριους στόχους της φετινής διοργάνωσης είναι να δοθεί έμφαση στη σημασία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, ανοιχτού σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα. Έτσι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται, σεμινάρια, ημερίδες και Forum συζήτησης. 
 
Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται διαδραστικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς (όλων των βαθμίδων) με θέμα την εισαγωγή της ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογίας και της πολυμορφίας των οικογενειών στη σχολική τάξη. Είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα και υπάρχουν πολλά ερωτήματα και απορίες για να συζητηθούν. Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτυχθεί ένας δημιουργικός και εποικοδομητικός διάλογος και να προσεγγίσουμε με ευαισθησία και ειλικρίνεια στερεότυπα και προκαταλήψεις σχετικά με την πολυμορφία της σεξουαλικής ταυτότητας καθώς και να ενημερωθούμε για την ΛΟΑΤΚΙ+ ορολογία και την πολυμορφία των οικογενειών. 
Ανάμεσα στους κύριους στόχους είναι να δοθεί έμφαση στη σημασία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος, ανοιχτού σε όλα τα άτομα, χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα.
 
Εκπαιδευτής κι εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου θα είναι:
- ο Χάρης Δημητρακόπουλος, εκπαιδευτικός β/βάθμιας, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου
- η Θένια Φωτιάδου, εκπαιδευτικός α/βάθμιας, μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου
- η Στέλλα Μπελιά, νηπιαγωγός, πρόεδρος των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSeLNXzofw9Lkf.../viewform
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων "Μ. Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1)
την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, και ώρα 17:30-19:30.
 
Το εργαστήριο συνδιοργανώνεται από το Πολύχρωμο Σχολείο και την Σχεδία στην πόλη.
 
 
*Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://thessalonikipride.com/programma_festival/