"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 -13:00

«Μια κούκλα γεννιέται…» εργαστήρι κουκλοθεάτρου

«Θέλω να με βοηθήσεις να γεννηθώ!» μας λέει κούκλα. Σε αυτό το κουκλοθεατρικό εργαστήρι θα φτιάξουμε τη δική μας κούκλα. Εφημερίδες, χαρτοταινίες, υφάσματα, φαντασία και πολλή αγάπη είναι τα υλικά μας. Θα μάθουμε βασικές τεχνικές κατασκευής και εμψύχωσης και θα εκφραστούμε μέσα από τις κούκλες μας.

 

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Τζέημς Βατ και Νικολά-Ζοζέφ Κυνιό - δυο παράλληλες ιστορίες: οι εφευρέτες της ατμομηχανής και του πρώτου αυτοκίνητου», εργαστήρι επιστήμης και τεχνολογίας

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στους σπουδαίους εφευρέτες και τα παιδιά θα γνωρίσουν δύο ξεχωριστούς κι ανήσυχους ανθρώπους που πειραματίστηκαν με τον ατμό και τη μηχανική για να φέρουν επανάσταση στη βιομηχανία και στη μετακίνηση. Στη συνέχεια θα φτιάξουν με  ποικίλα υλικά τα δικά τους πρωτότυπα αυτοκίνητα και τις πιο παράξενες ατμομηχανές!

 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Το ταξίδι των Χριστουγέννων», εργαστήρι παραμυθιού και δημιουργίας

Πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι παραμυθάδες; Τι μαγικά παραμύθια σκάρωσαν για αυτές τις γιορτινές μέρες αγάπης; Θα ταξιδέψουμε μαζί τους σε παγωμένες χώρες και άλλες εποχές, θα ακούσουμε παράξενες ιστορίες και θα φτιάξουμε με λαμπερά υλικά πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το δωμάτιο μας.

 

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ώρες 11:00 -13:00

«Γλυκά Χριστούγεννα με σοκολάτα και άρωμα κανέλας!», εργαστήρι ζαχαροπλαστικής 

Χριστούγεννα χωρίς γλυκίσματα δεν γίνονται. Θα διακοσμήσουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας με χρωματιστές ζαχαρόπαστες και θα δοκιμάσουμε μια εύκολη συνταγή για λαχταριστά σοκολατάκια! Κι ακόμα… θα γνωρίσουμε τις πιο γλυκές χριστουγεννιάτικες συνταγές από διάφορες χώρες του κόσμου!

Χρήσιμες πληροφορίες:

*Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

*Προσφέρεται στα παιδιά γλύκισμα και χυμός

*Πληροφορίες - δηλώσεις: 2310236344 & 6978 383064, καθημερινά 17:00-20:00

*Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος, 1ος παράλληλος πάνω από την Ερμού.

*e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.