• Εθελοντισμός στη "Σχεδία στην πόλη":

Κάθε χρόνο υποδεχόμαστε στην ομάδα μας νέους/ες εθελοντές και εθελόντριες δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να αναπτυχθεί μεταξύ μας ένα φιλικό, συνεργατικό κλίμα, με αποδοχή και σεβασμό.

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 έγινε το ανοιχτό κάλεσμα - ενημερωτική συνάντηση Υποδοχής Νέων Εθελοντών για το 2019 (στο χώρο της "Σχεδίας στην πόλη")

Την Κυριακή  24 Φεβρουαρίου, ώρες 11:00-15:00 πραγματοποιήθηκε το βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης των νέων εθελοντών/ντριών.

  • Πως μπορείς να ενημερωθείς και να συμμετέχεις ως εθελοντής/ντρια στην ομάδα;

Κάθε Τρίτη στις 19:00,  συνεχίζεται η υποδοχή και ενημέρωση νέων εθελοντών/ντριών στο χώρο της "Σχεδίας στην πόλη" (Παπαμάρκου 8, πλ. Άθωνος).

 

  • Εθελοντικές δράσεις 2018 -  2019:

Οι εθελοντικές δράσεις της «Σχεδίας στην πόλη» για την εκπαιδευτική χρονιά 2018 – 2019 αφορούν σε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στο χώρο μας, εκπαιδευτικές βαλίτσες που ταξιδεύουν σε συνεργαζόμενους φορείς της πόλης, δράσεις και εκδηλώσεις στην πόλη βασισμένες σε ιδέες των εθελοντών.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Το Παιδικό στέκι τις Παρασκευές, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών

Πότε; Παρασκευή, ώρες 17:00-19:00 

Που;  Στο χώρο μας 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το "Παιδικό στέκι"  έχει ως στόχο να προσφέρει ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και οικογένειες που βιώνουν οικονομικές και άλλες δυσκολίες και έχουν λιγότερες ευκαιρίες δημιουργικής μάθησης. Μέσα από πολύπλευρες δραστηριότητες τα παιδιά εξοικειώνονται με διάφορες μορφές τέχνης, καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, τονώνουν την αυτοεκτίμησή τους και αναπτύσσουν το πνεύμα συνεργασίας μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. 

Το Παιδικό Στέκι λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τις 15 Ιουνίου 2019. 

 

  «Οι βαλίτσες ταξιδεύουν» – εκπαιδευτικά προγράμματα στη βαλίτσα! 

Πότε;  Απογεύματα, Δευτέρα ως Παρασκευή, κατόπιν συνεννόησης της ομάδας εθελοντών και του φορέα που θα επισκεφθούμε.

Που; Σε παιδικές δημοτικές βιβλιοθήκες, ΚΔΑΠ δήμων, σχολεία, οργανώσεις και φορείς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:  Οι «Βαλίτσες» κρύβουν χρώματα, υλικά, παιχνίδια και πολλές ιδέες για δημιουργικές δραστηριότητες. Μέσα από πειραματισμούς και έρευνα, η ομάδα διοργανώνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για να ταξιδέψει στη συνέχεια σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, παιδικές βιβλιοθήκες, φορείς, ειδικά σχολεία, υποβαθμισμένες ή απομακρυσμένες περιοχές κ.α. 

Για το σκοπό αυτό η ομάδα συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις της πόλης.

Το 2018 "οι βαλίτσες" ταξίδεψαν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης ( Κ.Δ.Α.Π.) με τα προγράμματα: 

"Παί-Ζω με τα δικαιώματά μου", "Οι μαύρες γάτες πηγαίνουν σχολείο;", "Εθελοντισμός, στάση ζωής", "Στα χνάρια των μεγάλων εξερευνητών και θαλασσοπόρων".

 

  «Η πόλη μας δεν κοιμάται ποτέ!» - Ομάδα δράσεων και εκδηλώσεων στην πόλη

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:  Το φετινό μας motto είναι το «Υouth and the City»!

Οι νέοι/ες εθελοντές/ντριες μέλη της ομάδας, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια ιδέα τους, ένα δικό τους πρωτότυπο project,

με στόχο να ευαισθητοποιήσουν, να προβληματίσουν και να περάσουν ένα μήνυμα στους/στις  νέους/ες της πόλης.

Πότε; Προετοιμασία έως 20 Απριλίου – δράση έως 20 Ιουνίου 2019. 

Που;  Στο κέντρο της πόλης, σε ανοιχτό χώρο ή σε νεανικά στέκια ανάλογα με την δράση που θα αποφασίσει η ομάδα!

 

  «Η Σχεδία στην Ευρώπη»:

Η ομάδα μας πληροφορεί, ενθαρρύνει και προετοιμάζει νέους και νέες για να συμμετάσχουν σε προγράμματα κατάρτισης και ανταλλαγών στην Ευρώπη.

Για τον σκοπό αυτό συνεργάζεται από το 2004 με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης.

Μέλη της "Σχεδίας στην πόλη" έχουν ήδη συμμετάσχει σε ανταλλαγές νέων, σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης σε πολλές χώρες του κόσμου.

 

Σε περιμένουμε στην ομάδα της Σχεδίας στην πόλη!

Γίνε εθελοντής και κάνε τη διαφορά!