Κατασκευή: 3D Χριστουγεννιάτικο δέντρο με υλικά από το συρτάρι μας

Από τον εθελοντή της ομάδας Ορέστη Γκορτσίλα

🌲Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη έχουμε μπει σε γιορτινή διάθεση. Στολίσαμε το δέντρο, διακοσμήσαμε το σπίτι και βάλαμε λαμπάκια στο δωμάτιό μας. Τι έμεινε; Μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Ανοίξτε το συρτάρι σας και ετοιμαστείτε να δημιουργήσουμε! 

 

📌Υλικά

• 3 φύλλα Α4(χρωματιστά ή όχι, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι το δέντρο μας)

• Ψαλίδι

• Κόλλα stick ή συρραπτικό

• Μαρκαδόροι

• Χαρτονάκια ή χαρτί γκοφρέ ή λευκό χαρτί που θα χρωματίσουμε

 

📌Κατασκευή

Βήμα 1ο: Παίρνουμε το ένα από τα 3 φύλλα και το τυλίγουμε έτσι ώστε να πάρει το σχήμα του κώνου. 'Επειτα χρησιμοποιούμε κόλλα προκειμένου το σχήμα να μείνει σταθερό. Αυτό θα είναι η βάση του δέντρου μας οπότε θέλουμε να κολλήσει πολύ καλά! Αφού δημιουργηθεί ο κώνος, θα χρειαστεί να κόψουμε λίγο με το ψαλίδι μας τη βάση του για να μπορεί στέκεται όρθιος.

Βήμα 2ο: Αφήνουμε στην άκρη τον κώνο μας και παίρνουμε ένα άλλο φύλλο. Το κόβουμε οριζόντια σε δύο ίσα μέρη, τα οποία στη συνέχεια διπλώνουμε στη μέση. Αυτό το κάνουμε και με το άλλο φύλλο, κι έτσι έχουμε 4 λωρίδες χαρτιού διπλωμένες στη μέση. 

Βήμα 3ο: Ψαλιδίζουμε κάθε μια από τις λωρίδες χαρτιού, πλησιάζοντας την τσάκιση, αλλά χωρίς να την κόψουμε. Με τον τρόπο αυτό θα φτιάξουμε τα κλαδιά του δέντρου μας, επομένως αν θέλουμε να είναι λεπτά και πυκνά θα πρέπει να ψαλιδίσουμε αρκετά τις λωρίδες χαρτιού. 

Βήμα 4ο: Προσπαθούμε με το χέρι μας να δώσουμε στα κλαδιά μια κλίση προς τα πάνω, για να είναι πυκνά και φουντωτά στο δέντρο μας.

Βήμα 5ο: Αφού έχουμε έτοιμα τα κλαδιά μας, ήρθε η στιγμή να τα ενώσουμε με τον κώνο. Τυλίγουμε μία από τις λωρίδες των κλαδιών γύρω από τον κώνο, ξεκινώντας από τη βάση του, και είτε την κολλάμε είτε χρησιμοποιούμε συρραπτικό για να ενώσουμε τις δύο άκρες της. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μέχρι ο κώνος να είναι γεμάτος από κλαδιά. 'Όσο πλησιάζουμε από τη βάση στην κορυφή θα χρειαστεί να κόψουμε λίγο μερικές λωρίδες για να είναι στο μέγεθος που χρειάζεται. Τα κομμάτια που κόβουμε δεν τα πετάμε αλλά τα χρησιμοποιούμε για να τα βάλουμε στην κορυφή του κώνου! 

Βήμα 6ο: Το μόνο που λείπει πλέον από το δέντρο μας είναι τα στολίδια και το αστέρι, τα οποία τα φτιάχνουμε όπως θέλουμε εμείς, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε. Τα κολλάμε πάνω στα κλαδιά μας και το χριστουγεννιάτικό μας δέντρο είναι έτοιμο!

Φροντίστε όμως να μην μπερδέψετε τον 'Αι Βασίλη και δεν ξέρει σε ποιο δέντρο να αφήσει τα δώρα σας!!!

Χαρούμενα Χριστούγεννα!!!