ο εθελοντισμός είναι μικρές καθημερινές πράξεις αλληλεγγύης
Εισαγωγικό κείμενο: Το 2024 έχει ξεκινήσει και ευχόμαστε να φέρει αγάπη, χαρά και ειρήνη! Η ομάδα μας ετοιμάζεται φέτος να γιορτάσει τα 25 της χρόνια. Πριν από αυτό, κάναμε τον Ετήσιο Απολογισμό μας για το 2023 και με χαρά τον μοιραζόμαστε!

Ετήσιος Απολογισμός δράσεων - 2023 

 

Eυχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει σε όλους αγάπη, χαρά και ειρήνη! Ευχόμαστε να βρισκόμαστε και να μοιραζόμαστε, να μιλάμε από καρδιάς και να γελάμε με την ψυχή μας! Ευχόμαστε να μη σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο πράσινο, πιο συμπεριληπτικό!

 

Το 2024 έχει ξεκινήσει και ήδη η ομάδα της "Σχεδίας στην πόλη" οργανώνει τις νέες της δράσεις.

Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά για μας καθώς συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας και θέλουμε να γιορτάσουμε, όπως ξέρουμε και αγαπάμε: με δημιουργία, συνέργειες, δράσεις στις γειτονιές της πόλης μας!

To 2023 ήταν μια δημιουργική χρονιά με σημαντικές εμπειρίες. Είχαμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας μέσα από τα προγράμματα που υλοποιήσαμε. Αναπτύξαμε ένα μεγαλύτερο δίκτυο συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ταξιδέψαμε, γνωρίσαμε ενδιαφέροντες φορείς και υπέροχους ανθρώπους. Φιλοξενήσαμε δράσεις και εργαστήρια εθελοντών και φίλων, συναντήσαμε παιδιά σε σχολεία και βιβλιοθήκες σε 6 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ανταλλάξαμε ιδέες μέσα από απολαυστικές εκπαιδευτικές συναντήσεις και υποδεχθήκαμε νέα μέλη στην ομάδα μας.

Αξίζει να σημειώσουμε τους σπουδαιότερους σταθμούς αυτής της διαδρομής:

  • Ξεκινήσαμε το 3ετές ευρωπαϊκό έργο “DIGIVOGUI” για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μέσα από ψηφιακά εργαλεία.
  • Ολοκληρώσαμε τη δράση “Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων” με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης", που συγχρηματοδοτούν 8 Κοινωφελείς Οργανισμοί. 
  • Ολοκληρώσαμε με του εταίρους μας το νεανικό έργο “Gamesin.eu”, Erasmus+/KA2.
  • Ξεκινήσαμε το έργο “SDG4YOUTH”, Erasmus+KA2 για τη γνωριμία των νέων με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Φιλοξενήσαμε 2 εθελόντριες από την Ισπανία και την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης”.
  • Συμμετείχαμε για άλλη μια χρονιά στην οργανωτική ομάδα του παιδικού φεστιβάλ “Παραθινούπολη” του Δήμου Καλαμαριάς.
  • Συνεργαστήκαμε με τον οργανισμό Future Library για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης “Βοτάνια & μυρωδικά” που υλοποιήθηκε με παροχή αιγίδας και οικονομική επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των δράσεων για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Ευχαριστούμε τους φίλους, τους συνεργάτες και τους εθελοντές για το όμορφο ταξίδι που μοιραστήκαμε.

Διαβάστε τον Ετήσιο Απολογισμό 2023 ΕΔΩ.