ο εθελοντισμός είναι μικρές καθημερινές πράξεις αλληλεγγύης

Εθελοντική οργάνωση "Σχεδία στην πόλη"

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα "Σχεδία στην πόλη" είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1999. Μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι, υποστηρίζει παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες. Σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, οργανώνει και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις ευαισθητοποίησης για σημαντικά κοινωνικά θέματα (ανθρώπινα δικαιώματα, παιδική προστασία, περιβάλλον). Συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα  για την εκπαίδευση και τη νεολαία και προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού. Συνεργάζεται με πολλούς φορείς και οργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα 

Τελευταία νέα - ανακοινώσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022 – 2023
Τα εθελοντικά μας προγράμματα ξεκίνησαν και όπως κάθε χρόνο υποδεχόμαστε στην ομάδα νέους και νέες που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν τον χρόνο και τη θετική τους ενέργεια! Αν σε ενδιαφέρει να γίνεις μέλος της ομάδας δες αναλυτικά τις δράσεις μας και πως μπορείς να συμμετέχεις.
Διαβάστε περισσότερα
Οι “Παιχνιδο-Βαλίτσες” πάνε στο ΚΔΑΠ του Φάρου του Κόσμου, στον Δενδροπόταμο
Οι «Παιχνιδο-Bαλίτσες» μας ταξιδεύουν στο Κ.Δ.Α.Π. του "Φάρου του κόσμου" στον Δενδροπόταμο κάθε Παρασκευή για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα παιδιά. Το πρόγραμμα συντονίζουν o Javier και η Clara, εθελοντές μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Ευχαριστούμε την ομάδα του Κ.Δ.Α.Π. για την τόσο όμορφη συνεργασία.
Διαβάστε περισσότερα
27.11.2022 - Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή των νέων
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου διοργανώνουμε βιωματικό σεμινάριο για νέους και νέες που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον εθελοντισμό, τον συμμετοχικό σχεδιασμό εθελοντικών δράσεων αλλά και τη δυναμική των σχέσεων σε μια ομάδα. Προσφέρεται δωρεάν και υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου για τη νεολαία Games-int.eu/ Erasmus+/ KA2.
Διαβάστε περισσότερα
Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων, το ταξίδι της δράσης μας ξεκίνησε!
Το ταξίδι της νέας μας δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" ξεκίνησε! Θα επισκεφθούμε δημοτικά σχολεία, Κ.Δ.Α.Π. και Παιδικές Βιβλιοθήκες στους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής. Η δράση υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.
Διαβάστε περισσότερα
Νοέμβριος με τα παιδιά - Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 6-8 ετών
Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο με 2 εργαστήρια τεχνολογίας και κατασκευών για παιδιά 6-8 ετών. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα γνωρίσουμε εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο και θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε και τις δικές μας! Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο εργαστήρι αρχιτεκτονικής θα σχεδιάσουμε μια πόλη από την αρχή, πράσινη και φιλική! Σας περιμένουμε στις Δημιουργικές Σαββατιάτικες Διαδρομές!
Διαβάστε περισσότερα
Γίνε μέλος στη
Γίνε μέλος στην ομάδα! Οι εγγραφές νέων εθελοντών/ντριών συνεχίζονται. Αν είσαι 18 έως 30 ετών, ζεις στην Θεσσαλονίκη, σπουδάζεις ή δραστηριοποιείσαι σε τομείς όπως εκπαίδευση, ανθρώπινα δικαιώματα, νεολαία, τέχνες, social media, αν θέλεις να συμμετέχεις σε εθελοντικές δράσεις και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, τότε η "Σχεδία στην πόλη" είναι εδώ για σένα! Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής και θα σε ενημερώσουμε άμεσα!
Διαβάστε περισσότερα

Οι δράσεις μας

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ
Η κινητήρια δύναμη της «Σχεδίας στην πόλη» είναι οι εθελοντές/ντριες! Συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των εθελοντικών προγραμμάτων. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν μια δική τους ιδέα.
Διαβάστε περισσότερα
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ταξιδεύουμε σε παιδικές βιβλιοθήκες, κέντρα απασχόλησης, σχολεία, γειτονιές και μοιραζόμαστε με τα παιδιά πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις. Γιατί πιστεύουμε πως όλα τα παιδιά δικαιούνται ευκαιρίες στη δημιουργική μάθηση και στο παιχνίδι.
Διαβάστε περισσότερα
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Η “Σχεδία στην πόλη” ερευνά, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία και χώρους μη τυπικής εκπαίδευσης για ποικίλες θεματικές ενότητες. Αξιοποιεί καινοτόμα παιδαγωγικά εργαλεία με έμφαση στη συμπερίληψη και τη βιωματική μάθηση και ενδυναμώνει τη νέα γενιά παιδαγωγών στην εφαρμογή τους. Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια, συναντήσεις, ημερίδες και συνέδρια.
Διαβάστε περισσότερα
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Οι νέοι/ες της ομάδας σχεδιάζουν δράσεις στην πόλη μας και επικοινωνούν μέσα από τις τέχνες. Με αυτόν τρόπο προσπαθούν να «σπάσουν στερεότυπα», να ανταλλάξουν ιδέες, να εκφραστούν και να προβάλουν τη δημιουργική δύναμη των νέων που ζουν στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε περισσότερα
Τοπικά προγράμματα
Πιστεύουμε στις δυναμικές και δημιουργικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινότητα και στη διαδραστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους  μας με στόχο την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά κοινωνικά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο ρατσισμός, τα περιβαλλοντικά προβλήματα κ.α.
Διαβάστε περισσότερα
ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Η “Σχεδία στην πόλη” συμμετέχει σε δίκτυα όπως το Thess –Δίκτυο Οργανώσεων της Κοινωνίας των πολιτών, το δίκτυο του Ιδρύματος Anna Lindh και συνεργάζεται σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με δημόσιους & ιδιωτικούς φορείς και οργανώσεις.
Διαβάστε περισσότερα