Πρόγραμμα Δεκεμβρίου στις "Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 5 – 8 ετών"

Έφτασε ο Δεκέμβριος, ο μήνας των παιδιών, των παραμυθιών και των ευχών... με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τις κάλτσες στο δέντρο να περιμένουν τα δώρα του Άι Βασίλη! Φέτος είναι ακόμα πιο ξεχωριστός καθώς γιορτάζουμε τα 15 χρόνια της «Σχεδίας στην πόλη». Κάθε Σάββατο λοιπόν προετοιμάζουμε για μικρούς και μεγάλους μια μικρή χαρούμενη έκπληξη! Θα ταξιδέψουμε με παραμυθάδες, θα γευτούμε τις πιο γλυκές γεύσεις και θα γνωρίσουμε το εργαστήριο των ξωτικών. 

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, 11:00 - 13:00

«Το ταξίδι των Χριστουγέννων», εργαστήρι παραμυθιού και δημιουργίας

Πως γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι παραμυθάδες; Τι μαγικά παραμύθια σκάρωσαν για αυτές τις γιορτινές μέρες αγάπης; Θα ταξιδέψουμε μαζί τους σε παγωμένες χώρες και άλλες εποχές, θα ακούσουμε παράξενες ιστορίες και θα φτιάξουμε με λαμπερά υλικά πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κατασκευές για το δωμάτιο μας.

 

Σάββατο  13 Δεκεμβρίου, 11:00 - 13:00

Εορταστικό εργαστήρι για τα 15 χρόνια της «Σχεδίας στην πόλη»

«Χριστούγεννα με γεύση σοκολάτας και άρωμα χαράς» 

Με ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής επιλέξαμε να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια της ομάδας μας παρέα με τους μικρούς μας φίλους. Ζεστή σοκολάτα, κανέλα, βανίλια, πορτοκάλι, αλεύρι, χρωματιστές ζαχαρόπαστες και τρούφες θα είναι τα κύρια υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα. 

 

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, 11:00 - 13:00

«Το εργαστήρι των ξωτικών», εργαστήρι κατασκευών 

Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη θα έχουν πολύ δουλειά αυτό το πρωινό! Θα ετοιμάσουν υπέροχες συσκευασίες για τα δώρα των Χριστουγέννων με πολύχρωμα χαρτιά, κορδέλες, κατακόκκινους φιόγκους και φυσικά με μια αστραφτερή «δόση» χρυσόσκονης!!

Και όταν είμαστε έτοιμοι θα γεμίσουμε το ευχόδεντρο της Σχεδίας με τις πολύχρωμες κάρτες μας και ευχές αγάπης!

*Κάθε Σάββατο οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σπιτικά κεράσματά μας. 

Σας περιμένουμε!!!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Δηλώστε συμμετοχή: 6978 383064 & 2310 236 344

* Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».

Τα εθελοντικά μας προγράμματα βασίζονται στις συνδρομές φίλων και μελών.

Η συνδρομή σας υποστηρίζει την λειτουργία του εθελοντικού μας προγράμματος «Παιδικό Στέκι» που πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή απόγευμα στο χώρο μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας – Παιδικό Χωριό SOS Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Παράρτημα Θεσσαλονίκης.