Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 5 – 8 ετών

Πρόγραμμα  Φεβρουαρίου 2015

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας της χαράς, του γέλιου, του ξεφαντώματος. 

Ξεκινάμε λοιπόν με χρώματα και ταξίδια συνεχίζουμε με μεταμορφώσεις και παιχνίδια για να κλείσουμε αρωματικά και γευστικά! 

Σας περιμένουμε…

 

  • Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 11:00 – 13:00

«Περίπατος με τον Βαν Γκογκ», εργαστήριο ζωγραφικής

Γνωρίζουμε τον σπουδαίο ζωγράφο, τη ζωή του και τα τοπία που αγάπησε. Πειραματιζόμαστε με τις τεχνοτροπίες του για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ζωγραφικούς περιπάτους, με όχημα το χρώμα και τη φαντασία μας.

 

  • Σάββατο  14 Φεβρουαρίου, 11:00 - 13:00 

«Ταξίδι στο χρόνο και στους πολιτισμούς – 2ος σταθμός στη Μεσοποταμία- Σουμέριοι, Ασσύριοι, και Βαβυλώνιοι», εργαστήριο γνώσης και περιπέτειας

Αυτό το μήνα θα κάνουμε το δεύτερο ταξίδι με τη μαγική μας «χρονόσφαιρα» και θα γνωρίσουμε την Μεσοποταμία και τους σπουδαίους πολιτισμούς των Σουμέριων, των Ασσύριων και των Βαβυλώνιων. Από την αρχαία πόλη Ουρούκ, τα επικά μνημεία και τον ποταμό Ευφράτη θα φτάσουμε στους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Μέσα από περιπέτειες και δοκιμασίες θα ανακαλύψουμε ξεχασμένες ιστορίες των λαών και θα μάθουμε για τον θρυλικό βασιλιά Ναβουχοδονόσορα.

 

  • Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, 11:00 - 13:00

«Η Αποκριά με τις μεταμορφώσεις», εργαστήριο χαράς και παιχνιδιού 

Η Αποκριά έφτασε και εμείς θα φτιάξουμε τις πιο εντυπωσιακές μάσκες και αστεία αξεσουάρ για τις καρναβαλικές μας βόλτες. Στο τέλος θα ανοίξουμε το βαλιτσάκι του θεατρικού μακιγιάζ και θα μεταμορφωθούμε, μικροί και μεγάλοι, σε ό,τι επιθυμούμε! Γιατί η Αποκριά θέλει φαντασία, γέλιο και ξεφάντωμα!!!

 

  • Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 11:00 - 13:00

«Γεύσεις από την Κρήτη», εργαστήριο μαγειρικής

Η γευστική μας περιπέτεια συνεχίζεται… Αυτό το μήνα θα γνωρίσουμε την Κρητική κουζίνα. Λάδι, τοπικά τυριά, παξιμάδια, μυρωδικά και φρέσκα λαχανικά είναι κάποια από τα βασικά προϊόντα που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε τον παραδοσιακό ντάκο και άλλες Κρητικές λιχουδιές!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344, πρωί 11:00-14:00 & απόγευμα 18:00-21:00

* Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».

 

Τα εθελοντικά μας προγράμματα βασίζονται στις συνδρομές φίλων και μελών.

Με τη συνδρομή σας στηρίζετε το «Παιδικό Στέκι τις Παρασκευές» για παιδιά με λιγότερες ευκαιρίες που πραγματοποιούμε στο χώρο μας κάθε Παρασκευή απόγευμα, σε συνεργασία 

το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας – Παιδικό Χωριό SOS Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες – Παράρτημα Θεσσαλονίκης.