Δημιουργικές διαδρομές για παιδιά 5 – 8 ετών

Πρόγραμμα Μαρτίου 2015

Ο Μάρτιος έφτασε κι ελπίζουμε να μας φέρει την φρεσκάδα και τη χαρά της Άνοιξης.

Τα χελιδόνια θα φτιάξουν φωλιές στα μπαλκόνια μας, η μέρα θα μεγαλώσει και η διάθεσή μας θα «φωτίσει». Έτσι κι εμείς, οι εθελοντές της Σχεδίας ετοιμάζουμε με ιδιαίτερη χαρά τα ανοιξιάτικα δημιουργικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους!

Σάββατο 7 Μαρτίου, 11:00 – 13:00

«Μάρτης με τα χρώματα και με τα χελιδόνια», εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών

Στο εργαστήρι της Άνοιξης θα μάθουμε έθιμα και παραδόσεις του Μάρτη και θα φτιάξουμε το δικό μας «Μάρτη». Θα μιλήσουμε για τα πουλιά που μεταναστεύουν και θα ετοιμάσουμε χελιδονόσπιτα. Και για να φέρουμε στο σπίτι μας την Άνοιξη θα φτιάξουμε τις πιο όμορφες κατασκευές!

 

Σάββατο  14 Μαρτίου, 11:00 - 13:00 

«Ταξίδι στο χρόνο και στους πολιτισμούς – 3ος σταθμός στην μακρινή Κίνα», εργαστήριο γνώσης και περιπέτειας

Αυτό το μήνα θα κάνουμε το τρίτο μας ταξίδι στο χρόνο και θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο Κινέζικο πολιτισμό. Θα μάθουμε για την κινέζικη μυθολογία, τα ιδεογράμματα, τις ανακαλύψεις των Κινέζων στις επιστήμες και την τεχνολογία. Θα φτάσουμε ως το Σινικό τείχος και θα κατασκευάσουμε ονειρικές παγόδες και δράκους της Άπω Ανατολής.

 

Σάββατο 21 Μαρτίου, 11:00 - 13:00

«Οι κούκλες στο εργαστήριο του Τζεπέτο», αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου 

Δαχτυλόκουκλες, γαντόκουκλες, μαρότες και μαριονέτες... όλα μπορούν να γίνουν στο εργαστήριο κούκλας του Τζεπέτο! Υφάσματα, χαρτόνια, μαλλιά χρωματιστά, ψαλίδια, χρώματα και χίλια δυο άλλα υλικά μας περιμένουν για να πειραματιστούμε. Αλλά και οι κούκλες “της Σχεδίας” θα μας πουν τις δικές τους ιστορίες πίσω από την κουκλοσκηνή!

 

Σάββατο 28 Μαρτίου, 11:00 - 13:00

«Πολίτικη κουζίνα», εργαστήριο μαγειρικής

Η γευστική μας περιπέτεια συνεχίζεται με συνταγές από την Πόλη. Αρώματα κανέλας και βανίλιας, μαχλέπι και κακουλές, μυρωδιές από βότανα και μπαχαρικά, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμος και μαϊντανός… Και σαν να είμαστε στην κουζίνα της Λωξάντρας θα ετοιμάσουμε ατζέμ πιλάφι, κιοφτέδες, πολίτικη σαλάτα και για επιδόρπιο θα δοκιμάσουμε μαλεμπί κι άλλα γλυκίσματα!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Δηλώστε συμμετοχή: 2310 236 344 & 6978383064, πρωί 11:00-14:00 & απόγευμα 17:00-21:00

* Δ/νση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, Περιοχή Άθωνος, 1η παράλληλος πάνω από την Ερμού

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».