"Δημιουργικές διαδρομές" - πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά 5 - 8 ετών - ένας σύντομος απολογισμός για την εκπαιδευτική χρονιά 2014 - 2015

Στις φετινές μας «Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά» πραγματοποιήσαμε 38 πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5 – 8 ετών. 

Για πρώτη φορά λειτούργησαν επίσης και οι Θερινές Δημιουργικές Διαδρομές τα πρωινά, ώρες 8:00 - 15:00, για την υποστήριξη των εργαζόμενων γονέων. 

Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στις δράσεις μας περισσότερα από 140 παιδιά και να γνωρίσουμε νέους γονείς που στήριξαν το έργο μας. 

Προσεγγίσαμε, μέσα από το παιχνίδι, ποικίλα θέματα όπως συναισθήματα, διαφορετικότητα, διαπολιτισμική κουζίνα, αρχαίοι πολιτισμοί, σπουδαίοι ζωγράφοι, ενώ ασχοληθήκαμε με δημιουργικές κατασκευές, μικρογλυπτική, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών, θεματικά αφιερώματα, περιβαλλοντικά εργαστήρια και πειράματα. 

Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά τον κόσμο που τους περιβάλλει μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, επικοινωνίας και χαράς που τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στο πλαίσιο της ομάδας.

Το πρόγραμμα των δημιουργικών διαδρομών σχεδιάζεται και υλοποιείται από την υπέροχη ομάδα των νέων παιδαγωγών εθελοντών. 

Φέτος συμμετείχαν κυκλικά 18 νέοι και νέες εθελοντές/ντριες, κυρίως ανθρωπιστικών και παιδαγωγικών σπουδών.