Πρόγραμμα  Οκτωβρίου 2015

                                          

Οι «Δημιουργικές διαδρομές» θα συνεχιστούν και τη φετινή χρονιά με ανανεωμένα προγράμματα για παιδιά 5 - 8 ετών. 

Κάθε Σάββατο πρωί, 11:00–13:00, στο χώρο της "Σχεδίας στην πόλη", θα πραγματοποιείται ένα διαφορετικό πρόγραμμα από τους εθελοντές παιδαγωγούς της ομάδας.

Βασιζόμαστε στις αρχές της βιωματικής μάθησης και με «όχημα» τις τέχνες και το εκπαιδευτικό συνεργατικό παιχνίδι, θα προσεγγίσουμε με τους μικρούς μας φίλους ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα. 

Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά για να συν-ταξιδέψουμε!!

 

Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Χαίρομαι - λυπάμαι, θυμώνω - συγχωρώ!!», εργαστήριο συναισθημάτων

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο και τη νέα σχολική χρονιά με ένα ξεχωριστό εργαστήριο! Κάθε μέρα τα συναισθήματά μας μπλέκονται σαν κουβαράκι και δεν ξέρουμε πώς να το ξεμπερδέψουμε! Ας ανακαλύψουμε παρέα τον υπέροχο κόσμο των δικών μας συναισθημάτων. Για την υποστήριξη στον σχεδιασμό του εργαστηρίου ευχαριστούμε θερμά την Αλεξάνδρα Χέρτσογκ, ψυχόλογο, ειδική παιδαγωγό και από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας.

 

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Μια μέρα με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι», εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας

Κάθε μήνα θα ταξιδεύουμε στο χρόνο και θα γνωρίζουμε σπουδαίους ανθρώπους, εφευρέτες και επιστήμονες που με το ανήσυχο πνεύμα τους άλλαξαν τον κόσμο. Ας ξεκινήσουμε από το εργαστήριο του Λεονάρντο ντα Βίντσι για να ανακαλύψουμε τον συναρπαστικό κόσμο του μεγάλου ζωγράφου, γλύπτη, μηχανικού, εφευρέτη και επιστήμονα, να φτιάξουμε παρέα τις παράξενες ιπτάμενες μηχανές του και να εμπνευστούμε από τους πίνακες του. Την επιμέλεια έχουν οι παιδαγωγοί - μέλη της ομάδας Αργυρώ Σκίτσα και Σέβη Χατζηαντωνίου.

 

Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Μια γραμμή που βγήκε για περίπατο…», εργαστήρι ζωγραφικής – μαθαίνοντας  τον Πάουλ Κλέε 

Ο διάσημος ζωγράφος ήθελε τα έργα του να δείχνουν απλά σαν να τα είχε κάνει ένα παιδί. Έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε την τεχνοτροπία του, να πειραματιστούμε με γραμμές, χρώματα και σκιές για να φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες, εμπνευσμένοι από τα έργα του. Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει η φίλη και συνεργάτης της ομάδας Ζωή Τσεού, εικαστικός, ζωγράφος, την οποία ευχαριστούμε θερμά.

 

Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Παιχνίδια παντός καιρού!»

Είστε έτοιμοι για ένα πρωινό παιχνιδιού; Θα απολαύσουμε παιχνίδια κίνησης, γρίφων και φαντασίας, θα ιδρώσουμε λιγάκι, θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και πάνω απ’ όλα θα διασκεδάσουμε. Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχει ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης της ομάδας Νίκος Λειβαδιώτης, γυμναστής, εμψυχωτής και ευρύτερα γνωστός στα παιδιά ως ο "Σπάγκος" του Καλλιτεχνικού Βιβλιοδετείου. Τον ευχαριστούμε θερμά!

 

Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Ο καθηγητής Πειραματίξ ξανάρχεται», εργαστήριο πειραμάτων

Μετά την επιτυχία του περσινού μας εργαστηρίου ο καθηγητής Πειραματίξ θα επισκεφθεί ξανά την "Σχεδία στην πόλη" για να μας δείξει νέα πρωτότυπα πειράματα φυσικής και χημείας. Την επιμέλεια του εργαστηρίου έχουν οι εθελοντές μας που φοιτούν στα Τμήματα Φυσικής και Χημείας του Α.Π.Θ. 

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 6978 383064 & 2310 236 344,  ώρες 17:00-20:00 

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».