"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" - εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6 - 8 ετών

Οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" είναι ένα από τα σταθερά εκπαιδευτικά προγράμματα της "Σχεδίας στην πόλη", κάθε Σάββατο πρωί, 11:00-13:00. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους ερεθίσματα μάθησης μέσα από τις τέχνες και το παιχνίδι καθώς και την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και να διερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Για όλη την χρονιά προετοιμάζουμε πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις τέχνες, τις επιστήμες, τις σπουδαίες εφευρέσεις, τις νέες τεχνολογίες, τους πολιτισμούς, τα λαϊκά παραμύθια, την διαπολιτισμική κουζίνα, την δημιουργική έκφραση και όσα ακόμα θέλουμε να μάθουμε για τον κόσμο γύρω μας! Κάθε Σάββατο προσεγγίζουμε ένα διαφορετικό θέμα και τα παιδιά επιλέγουν σε ποιο πρόγραμμα επιθυμούν να συμμετέχουν. Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και δεν απαιτείται μηνιαία εγγραφή. 

Πρόγραμμα  Νοεμβρίου 2015

Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Δυο κουκιά και δυο ρεβίθια άρχισαν τα παραμύθια!», εργαστήρι παραμυθιού

Τι μπορεί στ' αλήθεια να συμβεί σε ένα εργαστήρι παραμυθιού; Που θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας; Ποιους θα συναντήσουμε; Μέσα από την αφήγηση και το θεατρικό παιχνίδι θα ανακαλύψουμε ελληνικά λαϊκά παραμύθια. Κι ακόμα, θα φτιάξουμε τη μαγική μας ονειροπαγίδα για να μας παραμυθο-ταξιδεύει τα βράδια. 

 

Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Κινηματογράφος – μια εφεύρεση που άλλαξε (και...μαγνητοσκόπησε) την ιστορία!», εργαστήριο μάθησης και δημιουργίας

Αυτό το μήνα θα γνωρίσουμε την καταπληκτική ιστορία του κινηματογράφου και τους σπουδαίους εφευρέτες που πειραματίστηκαν με την καταγραφή της κίνησης της εικόνας. Από  τα πρώτα πειράματα του Βρετανού φωτογράφου Edward Muybridge, του Ουίλλιαμ Ντίκσον, του Τόμας Έντισον και των αδερφών Λυμιέρ ως τα στούντιο του βωβού κινηματογράφου θα γνωρίσουμε την μαγική διαδρομή της έβδομης τέχνης. Θα μάθουμε για τους πρώτους κινηματογραφιστές, τον υπέροχο Τσάρλι Τσάπλιν, την επανάσταση του ομιλούντα κινηματογράφου και του έγχρωμου φιλμ ως τα υπερσύγχρονα στούντιο του Χόλιγουντ. Και σαν μικροί εφευρέτες θα φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας κινητοσκόπια.

 

Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Οι κούκλες που αγαπούσαν τις σκιές» εργαστήρι κουκλοθεάτρου σκιών

Ένα παλιό κουτί από παπούτσια θα μεταμορφωθεί σε κουκλοσκηνή! Με πολύχρωμα υλικά θα φτιάξουμε τις μικρές μας κούκλες. Κι όταν είναι όλα έτοιμα, θα χαμηλώσουν τα φώτα, για να αρχίσει το κουκλοθέατρο σκιών.. Σσσς ησυχία παρακαλώ... 

 

Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Μουσικές εικόνες με τον Μάνο Χατζιδάκι», εργαστήρι μουσικής και φαντασίας

Αυτό το πρωινό θα μαγευτούμε από τις υπέροχες μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι. Το «Χαμόγελο της Τζοκόντα», η «Οδός Ονείρων», η ιστορία του Σεβάχ θα μας εμπνεύσουν για να δημιουργήσουμε τις δικές μας μουσικές εικόνες σε ένα παιχνίδι φαντασίας με νότες, ρυθμό και χρώματα.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

*Πληροφορίες - δήλωση συμμετοχή: 2310 236 344 & 6978 383064,  ώρες 17:00-20:00 ( η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη)

*Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».