Για να γίνεις εθελοντής /ντρια στην "Σχεδία στην πόλη"χρειάζεται καλή διάθεση, ανοιχτή καρδιά και συνέπεια!

Έτσι λοιπόν, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση υποδοχής νέων εθελοντών. Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε 25 νέες και νέους όπου ενημερώθηκαν για την ομάδα και για τις εθελοντικές μας δράσεις. Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου βρεθήκαμε ξανά στην πρώτη ομάδα εργασίας, εξερευνήσαμε ενδιαφέροντα και προσδοκίες και καταγράψαμε ιδέες και συναισθήματα. Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, 11:00 - 15:00, πραγματοποιήσαμε το 1ο για αυτήν τη χρονιά βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης νέων εθελοντών.

Συμμετείχαν 30 άτομα, νέοι εθελοντές καθώς και μέλη της ομάδας. Μέσα από παιχνίδια και την προσέγγιση της άτυπης εκπαίδευσης, γνωριστήκαμε καλύτερα, προβληματιστήκαμε για την έννοια του εθελοντισμού, μιλήσαμε για την αλληλεγγύη και μοιραστήκαμε το αίσθημα της ομάδας όπου ο ένας σέβεται και στηρίζει τον άλλο, εμπιστεύεται, μοιράζεται και αλληλεπιδρά. 

Ευχαριστούμε όλες και όλους όσοι συμμετείχαν για την θετική τους ενέργεια και την διάθεση τους για ανιδιοτελή προσφορά. Καλή αρχή στην ομάδα μας!

Το επόμενο σεμινάριο εκπαίδευσης εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00-15:00.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η μηνιαία συνάντηση όλων των εθελοντών για να ανταλλάξουμε εμπειρίες από την συμμετοχή μας στην ομάδα και να μοιραστούμε ιδέες για τις δράσεις μας.