"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά"

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών

Πρόγραμμα Ιανουαρίου 2016

 

Σάββατο 9 Ιανουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Μικρές ιστορίες για καλούς φίλους» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της φιλίας

Θα καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά με ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο γεμάτο συναισθήματα. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, εικόνες και χρώματα θα επεξεργαστούμε την έννοια της φιλίας που τόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, θα μιλήσουμε για τους φίλους μας και θα εκφράσουμε εικαστικά τις εμπειρίες μας.

 

Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Αδερφοί Ράιτ – Ταξίδι στους αιθέρες», εργαστήρι επιστήμης

Συνεχίζουμε το μηνιαίο μας αφιέρωμα στους σπουδαίους εφευρέτες για να μάθουμε την ιστορία των αδερφών Ράιτ που σαν τον Ίκαρο και τον Λεονάρντο ντα Βίτσι ονειρεύτηκαν να πετάξουν και τα κατάφεραν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Θα γνωρίσουμε τις πρώτες τους απόπειρες και πως έφτιαξαν τα πρώτα αεροπλάνα. Και βέβαια θα δοκιμάσουμε κι εμείς με απλά μαθήματα αεροναυπηγικής να φτιάξουμε τα δικά μας μικρά αεροσκάφη! 

 

Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Παιχνίδια με ύφασμα, χαρτί και κόλλα μαγική!» εργαστήρι χειροτεχνίας και φαντασίας

Αυτό το Σάββατο θα ανοίξουμε τα κουτιά της χειροτεχνίας που κρύβονται υφάσματα, κουμπιά, πολύχρωμα χαρτόνια, κορδέλες, σπάγκοι, χάντρες και ό,τι άλλο βάζει ο νους σας, θα πάρουμε κόλλες μαγικές, χάρακες, ψαλίδια και θα ετοιμάσουμε τις πιο όμορφες και πρωτότυπες παιχνιδο - κατασκευές!

 

Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Θρύλοι και λαϊκοί μύθοι από χώρες μακρινές», εργαστήρι παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού

Το χειμώνα, στα παλιά χρόνια, γύρω από το τζάκι μαζεύονταν όλοι για να ακούσουν τα παραμύθια των παππούδων. Έτσι κι εμείς θα πούμε ξεχασμένες ιστορίες από τις παγωμένες χώρες του Βορρά ως την Κίνα και τις Ινδιάνικες φυλές, με πλάσματα παράξενα, μυστηριώδη κάστρα και μαγεμένα δάση. Και με τη δύναμη του θεατρικού παιχνιδιού θα ζήσουμε για λίγο στον κόσμο των θρύλων και των παραμυθιών!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

* Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους υγιεινό δεκατιανό.

* Πληροφορίες - δήλωση συμμετοχής: 2310 236 344,  ώρες 17:00-20:00 ή στο 6978 383064. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη.

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν εθελοντές παιδαγωγοί της «Σχεδίας στην πόλη».