"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" - Εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για παιδιά 5-8 ετών

Οι «Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά» συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά με ανανεωμένα προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών. 

Βασισμένοι στις αρχές της βιωματικής μάθησης και με «όχημα» τις τέχνες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα προσεγγίσουμε ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα!

 

Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2018

Σάββατο 3 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 -13:00

 «Μια γραμμή που βγήκε για περίπατο..», εργαστήρι ζωγραφικής – ένα πρωινό με τον Πάουλ Κλέε!

Ο διάσημος ζωγράφος ήθελε τα έργα του να δείχνουν απλά σαν να τα είχε κάνει ένα παιδί. Έτσι κι εμείς θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε την τεχνοτροπία του, να πειραματιστούμε με γραμμές, χρώματα και σκιές για να φτιάξουμε τους δικούς μας πίνακες, εμπνευσμένοι από τα έργα του.

 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

 «H εφεύρεση του ραδιοφώνου, από το χθες στο σήμερα», εργαστήρι τεχνολογίας

Το ραδιόφωνο έκανε τον πλανήτη μας «μικρότερο» φέρνοντας τους ανθρώπους πιο κοντά και μεταφέροντας πληροφορίες και ιδέες πιο πριν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Θα γνωρίσουμε  λοιπόν αυτήν την συναρπαστική διαδρομή στα ερτζιανά! Από τα πειράματα σπουδαίων εφευρετών και επιστημόνων όπως ο Γουλιέλμος Μαρκόνι, ο Χάινριχ Χερτζ και ο Νίκολα Τέσλα και τις πρώτες πειραματικές εκπομπές ραδιοφωνίας μέχρι το σημερινό ραδιόφωνο.

 

Σάββατο 17 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 - 13:00

«Μικρές ιστορίες για καλούς φίλους», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της φιλίας και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, εικόνες και χρώματα θα επεξεργαστούμε την έννοια της φιλίας που τόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, θα μιλήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να λύνουμε ειρηνικά και με σεβασμό τις διαφωνίες μας και θα εκφράσουμε εικαστικά τις εμπειρίες μας.

 

Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρες 11:00 -13:00

«Μουσικά ηχο-μπερδέματα», εργαστήρι κρουστών και κατασκευής μουσικών οργάνων

Στο μουσικό μας εργαστήρι θα φτιάξουμε τα δικά μας όργανα με ποικίλα ανακυκλώσιμα υλικά. 

Θα παίξουμε παράξενες ηχοϊστορίες με κρουστά όργανα και θα γνωρίσουμε μελωδίες και ρυθμούς από τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»:

*  Προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους γλύκισμα και χυμό.

*  Πληροφορίες: 2310 236 344 & 6978 383064,  ώρες 17:00-20:00

*  Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού)

*  Fb: Sxedia stin poli