"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά"

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών

Οι «Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά» συνεχίζονται και τη φετινή χρονιά με ανανεωμένα προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών.

Βασισμένοι στις αρχές της βιωματικής μάθησης και με «όχημα» τις τέχνες και το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα προσεγγίσουμε ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα!

Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά για να συν-ταξιδέψουμε!!

Πρόγραμμα Οκτωβρίου 2018

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, 11:00-13:00

«Ένα παιχνιδο-εργαστήρι με τους φίλους μας!», εργαστήριο χαράς με  παιχνίδια και δημιουργικές  κατασκευές

Υποδεχόμαστε τη σχολική χρονιά με παιχνίδια συνεργασίας, εμπιστοσύνης και φαντασίας, μοιραζόμαστε τα όνειρά μας και τις επιθυμίες μας με χρώματα και μουσικές. Φτιάχνουμε ονειροπαγίδες και έναν πρωτότυπο πίνακα για το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα.

 

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, 11:00-13:00

«Περίπατος με τον Βαν Γκογκ», εργαστήριο ζωγραφικής

Γνωρίζουμε τον σπουδαίο ζωγράφο, τη ζωή του και τα τοπία που αγάπησε. Πειραματιζόμαστε με τις τεχνοτροπίες του για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ζωγραφικούς περιπάτους, με όχημα το χρώμα και τη φαντασία μας.

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 11:00-13:00

«Κινηματογράφος – μια εφεύρεση που άλλαξε (και... μαγνητοσκόπησε) την ιστορία!», εργαστήριο μάθησης και τεχνολογίας

Μια φορά το μήνα θα ταξιδεύουμε στο χρόνο και θα γνωρίζουμε σπουδαίους ανθρώπους, εφευρέτες και επιστήμονες που με το ανήσυχο πνεύμα τους άλλαξαν τον κόσμο. Αυτό το μήνα θα γνωρίσουμε την καταπληκτική ιστορία του κινηματογράφου και τους σπουδαίους εφευρέτες που πειραματίστηκαν με την καταγραφή της κίνησης της εικόνας. Από τα πρώτα πειράματα του Βρετανού φωτογράφου Edward Muybridge, του Ουίλλιαμ Ντίκσον, του Τόμας Έντισον και των αδερφών Λυμιέρ, ως τα στούντιο του βωβού κινηματογράφου, θα γνωρίσουμε την μαγική διαδρομή της έβδομης τέχνης. Θα μάθουμε για τους πρώτους κινηματογραφιστές, τον υπέροχο Τσάρλι Τσάπλιν, την επανάσταση του ομιλούντα κινηματογράφου και του έγχρωμου φιλμ ως τα υπερσύγχρονα στούντιο του Χόλυγουντ. Και σαν μικροί εφευρέτες θα φτιάξουμε κι εμείς τα δικά μας κινητοσκόπια.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

* Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

*Προσφέρεται στα παιδιά γλύκισμα και χυμός