Ανταλλαγή νέων στη Λειψία "Fast Feet, Slow Food", ERASMUS+KA1

Με γέλια, κλάματα και σφιχτές αγκαλιές «έκλεισε» ο κύκλος του προγράμματος "Fast Feet, Slow food” 

το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω του ERASMUS+KA1, σε συνεργασία με το KAOS Kulturwerkstatt στη Λειψία και το Centrum Mlodziezy στην Κρακοβία!

Την εβδομάδα του Πάσχα, 23 - 29 Απριλίου 2019, 9 έφηβοι από την «Σχεδία στην πόλη» ταξίδεψαν μαζί με τις 2 συντονίστριες του προγράμματος, στην Λειψία της Γερμανίας! 

Μία εβδομάδα γεμάτη νέες εμπειρίες! 

Το θέμα του προγράμματος ήταν ο υγιεινός τρόπος ζωής και η άθληση

 

Δράσεις του προγράμματος:

Σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια yoga, παρκούρ καθώς και τρόποι άσκησης για την βελτίωση της στάσης του σώματος.

Επίσης, χρησιμοποιώντας την τέχνη της φωτογραφίας, η ομάδα πειραματίστηκε και δημιούργησε ολιγόλεπτα βίντεο με ιδέες άθλησης,

ενώ μέσω της δημιουργικής γραφής, προετοίμασε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς και κάποιοι από τους συμμετέχοντες πραγματοποίησαν μία συνέντευξη στους προπονητές της ομάδας Twio X σχετικά με το παρκούρ!

 Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πόλη της Λειψίας παίζοντας ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού με προκλήσεις και γρίφους! Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η επίσκεψη στο μουσείο της Λειψίας , το οποίο παρουσιάζει με διαδραστικό τρόπο την ιστορία της πόλης!

Μαζί με όλα τα παραπάνω, οι μέρες περνούσαν με παιχνίδια για το δέσιμο της ομάδας, με εξορμήσεις στην φύση, εξόδους για μπιλιάρδο, βραδιές ταινίας, πειραματισμούς στο light painting αλλά και ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι με λέξεις και «ευχαριστώ» που μας συγκίνησαν, με πολύ χορό, με ένα όμορφο live από τους last Monday, με πάρα πολλά γέλια αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα … με 33 νέους που έγιναν πραγματική ομάδα!

 

Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή την υπέροχη συνεργασία το KAOS Kulturwerkstatt και ιδιαίτερα τον Christian, την Sarah και τον Alex, το Centrum Mlodziezy, την Monika και την Αlicia.

Και τέλος τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν με όρεξη και διάθεση!

Μα το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στα παιδιά που θέλησαν να εξερευνήσουν, να μάθουν και να μοιραστούν!