Join In and Make A Change - Erasmus Plus / KA3

“Dramathon”, online innovation camp         

“Δραμαθώνιος”, εκπαιδευτική ψηφιακή συνάντηση καινοτομίας    

24-28 Αυγούστου 2020

Θεσσαλονίκη, Λουμπλιάνα, Πράγα, Γκντάνσκ

Θέμα: “Το εκπαιδευτικό Δράμα σε μια τάξη συμπερίληψης”

 

Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου θα κάνουμε το δικό μας “Δραμαραθώνιο” στη “Σχεδία στην πόλη”. 

Εκπαιδευτικοί και παιδαγωγοί θα λάβουμε μέρος σε μια ψηφιακή συνάντηση-άσκηση καινοτομίας για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και νέοι παιδαγωγοί τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά.

Στους συμμετέχοντες θα δίνονται εκπαιδευτικά σενάρια και χωρισμένοι σε ομάδες θα διερευνούμε καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους όπως το εκπαιδευτικό δράμα.

Παράλληλα θα γνωρίσουμε, με βιωματικό τρόπο, παιχνίδια για την εμψύχωση και ενδυνάμωση της ομάδας-τάξης, θα μελετήσουμε εκπαιδευτικό υλικό, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα “εξασκηθούμε” στην πράξη.

Απώτερος σκοπός του “Dramathon-innovation camp” είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες για να εφαρμόζουν καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία στην πραγματικότητα της τάξης, ώστε κανένα παιδί να μην αποκλείεται από την ισότιμη συμμετοχή στην ουσιαστική εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται παράλληλα στις 4 χώρες-εταίρους του έργου (Σλοβενία, Τσεχία, Πολωνία, Ελλάδα), θα υπάρχει καθημερινή καθοδήγηση από τον συντονιστή του προγράμματος, καθώς και online συναντήσεις.

Η δράση υλοποιείται στo πλαίσιο του έργου “Join In & Make A Change”, που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/ΚΑ3 με εταίρους από τη Σλοβενία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελλάδα.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

“Dramathon”, online innovation camp

“Δραμαραθώνιος” – μια εκπαιδευτική ψηφιακή συνάντηση - άσκηση καινοτομίας για τη συμπεριληπτική μάθηση

24-28 Αυγούστου 2020

"Το Εκπαιδευτικό Δράμα σε μια τάξη συμπερίληψης"

Στo πλαίσιο του έργου JOIN IN & MAKE A CHANGE, που υλοποιείται με πόρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, η «Σχεδία στην πόλη» με τους εταίρους της από Σλοβενία, Πολωνία και Τσεχία διοργανώνει από 24 ως 28 Αυγούστου 2020 το “Δραμαραθώνιο”, μια ψηφιακή συνάντηση - άσκηση καινοτομίας για τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση.

Η δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς κάθε είδους με σκοπό να τους ασκήσει στη δύσκολη αποστολή του να συμπεριλάβουν όλα τα παιδιά σε μια ουσιαστική διαδικασία μάθησης, δίνοντάς τους φωνή και πρωτοβουλία. 

 

Πώς δουλεύει μια άσκηση καινοτομίας

Σκοπός της 5ήμερης ψηφιακής δράσης είναι να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών προσφέροντάς τους πρωτοποριακά εργαλεία από καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους. Η άσκηση καινοτομίας θέτει περιπτώσεις εκπαιδευτικών προκλήσεων στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μέσα σε ομάδες εργασίας προτείνουν λύσεις, οι οποίες στο τέλος συζητιούνται και αναλύονται από την ολομέλεια. Μετά από 3 μέρες εντατικής άσκησης και σχεδιασμού, οι ομάδες εργασίας καταθέτουν τις προτάσεις τους στην “κριτική επιτροπή” του Innovation camp (με εμπειρία στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική πολιτική), η οποία και τα αξιολογεί.

Προκλήσεις και παραδοτέα:

Οι συμμετέχοντες θα δουλεύουν σε 4 εθνικές και 4 διεθνείς ομάδες με συγκεκριμένη ανάθεση αποστολών, αλλά και παροχή των ανάλογων εργαλείων για την υλοποίησή τους. Εκτός αυτών ο “Δραμαραθώνιος” θα εστιάσει και στην επιμόρφωση και δικτύωση (πάντα με τη χρήση ψηφιακών μέσων). 

Πρακτικές πληροφορίες:

 Ημερήσιο Πρόγραμμα:

Καθημερινά οι συντονιστές της κάθε χώρας θα έχουν διαδικτυακή συνάντηση στις 14:00 ώστε να ενημερώνονται για το θέμα της ημέρας. 

14:00 έως τις 20:00: στο χώρο της Σχεδίας για μελέτη και προετοιμασία εκπαιδευτικού υλικού ή συνδεδεμένοι μαζί μας διαδικτυακά

17:00 – 20:00: ολομέλεια των συμμετεχόντων

20:00-21:00: διαδικτυακή συνάντηση μεντόρων για ανατροφοδότηση

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η έρευνα, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, ο πειραματισμός και η βιωματική πρακτική άσκηση για αυτό δεν θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα τυπικό σεμινάριο.

Η καλή μας διάθεση και η συνέπεια στις συναντήσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχή διεξαγωγή του!

 

Θα χρειαστείτε: 

- μάσκα (είναι υποχρεωτική)

- άνετα ρούχα και κάλτσες

- το laptop σας, εφόσον έχετε και είναι εφικτό

 

Παρέχουμε:

  • καφέ, χυμό, κεράσματα
  • φάκελο σημειώσεων, τετράδιο, στυλό, πρόσβαση σε Wi-Fi, υπολογιστές και laptop
  • εκπαιδευτικό υλικό από τη βιβλιοθήκη μας για την έρευνα μας

Δίνεται: Βεβαίωση συμμετοχής

__________________________________________________________________________________________________________

Συντονιστές:

• Γενικός υπεύθυνος συντονισμού INNOCAMP PL – Adam Jagiello-Rusilowski, PhD Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Συντονίστρια για τη “Σχεδία στην πόλη”: Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, μουσικοπαιδαγωγός, εμψυχώτρια, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Πληροφορίες: 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες διευκρινίσεις:

τηλ.: 2310 236344, 6978 383064

Fb: Sxedia stin poli

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.