5 παιδικά βιβλία που ξεχωρίσαμε!

Αυτόν τον μήνα σας προτείνουμε πέντε νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Ιστορίες για την αξία της φιλίας, για τα συναισθήματα, την πραγματική αγάπη και την δύναμη της θέλησης! Όμορφες εικονογραφήσεις με χρώματα και φαντασία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον μικρών αλλά και μεγάλων!

 

• Σι Λόντε - Το κορίτσι που βρήκε τη μουσική / Εκδόσεις Διόπτρα

Κάπου στην Αφρική υπάρχει ένα μουσικό χωριό, το Αμπαγιόμι, όπου όλοι οι κάτοικοι παίζουν μουσική! Κάθε πρωί τον ρυθμό της ημέρας δίνει από την καλύβα της η γιαγιά Μάχα με το τύμπανό της.  Ωστόσο, ένα πρωινό το τύμπανο της γιαγιάς δεν ακούγεται. Οι κάτοικοι του χωριού αναστατώνονται, αφού δεν ξέρουν πώς να ζουν χωρίς ρυθμό. Αν και ο αρχηγός του χωριού στέλνει τους τρεις πιο γενναίους άντρες του να αναζητήσουν τη γιαγιά Μάχα, το μυστήριο θα λύσει η μικρή εγγονή της, η Σι Λόντε.  Σε μια συναρπαστική διαδρομή μέσα στη ζούγκλα, θα περάσει πρώτα από το χωριό με τους γορίλλες, θα συναντηθεί με το πιο άγριο λιοντάρι και, έστω για μια στιγμή, θα ξαναβρεθεί με τη γιαγιά της, κατορθώνοντας να επαναφέρει τη μουσική στο χωριό.

Η απώλεια και ο δρόμος προς την αυτογνωσία ισορροπούν στην ιστορία αυτή, αναδεικνύοντας ως πιο ισχυρή δύναμη τη ¬θέληση μέσα μας.

 

• Ούγκο / Εκδόσεις Ίκαρος

O Ούγκο, το περιστέρι, είναι ο φύλακας του πάρκου! Φροντίζει το πάρκο και τους ανθρώπους που ζουν γύρω από αυτό. Στη γειτονιά, όμως, ζει κι ένα κορίτσι που δεν βγαίνει ποτέ να παίξει. Και τον Ούγκο τον νοιάζει. Θα καταφέρουν οι δυο τους να γίνουν φίλοι; Μια γοητευτική ιστορία για την αξία της φιλίας και την αλληλεπίδραση με τους γύρω μας, με τις ζωηρές εικόνες της Birgitta Sif, δημιουργού των βιβλίων Η Εύη όλο χορεύει και χορεύει και Όλιβερ.

 

• Μαζί είναι καλύτερα! / Εκδόσεις Μεταίχμιο

Υπάρχουν όμορφοι άνθρωποι

σε κάθε άκρη της γης.

Αν πράγματι κοιτάξεις,

παντού γύρω θα τους βρεις!

ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Το ζούμε κάθε μέρα:

Φίλους καλούς αν έχουμε,

τα βγάζουμε όλα πέρα!

Ένα βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση, γραμμένο σε στιχάκια, για την αξία της φιλίας, της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης.

 

• Το τερατάκι των χρωμάτων / Εκδόσεις Πατάκη

Το τερατάκι των χρωμάτων δεν ξέρει τι του συμβαίνει. Έχει κάνει μια ωραία σαλάτα τα συναισθήματά του και τώρα πρέπει να τα τακτοποιήσει.

Θα τα καταφέρει να βάλει σε τάξη τη χαρά, τη λύπη, τον θυμό, τον φόβο και την ηρεμία;

Το βιβλίο-φαινόμενο που βοηθάει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους έχει κυκλοφορήσει σε 30 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

 

• Η Φαντασία / Εκδόσεις Πατάκη

Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κανείς δεν μπορεί να πει γι’ αυτή την ιστορία πως της λείπει η φαντασία. Αν κάτι έχει αυτό το βιβλίο, είναι φαντασία. Για την ακρίβεια, την ίδια τη Φαντασία!

Κι αν κάποιοι πιστεύουν πως δεν υπάρχει, τότε μάλλον βιάστηκαν να σοβαρευτούν!

 

Ευχαριστούμε πολύ το δημιουργικό βιβλιοπωλείο «Το πράσινο σύννεφο» για τη φιλοξενία!