Εισαγωγικό κείμενο: Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να είμαστε παρόντες και παρούσες και να συνδράμουμε όπου μπορούμε με τη δραστήρια ομάδα των νέων μας εθελοντών/ντριών!

Εθελοντές εν δράσει στην περίοδο της καραντίνας – Νοέμβριος 2020

Παρά τις απρόσμενες δυσκολίες που έφερε η 2η περίοδος της καραντίνας, ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου 2020, η ομάδα των εθελοντών/ντριών  στη «Σχεδία στην πόλη» δεν σταμάτησε να αναζητά τρόπους ώστε να προσφέρει με κάθε δυνατό  τρόπο.

 

Απαντώντας στο ερώτημα  «Τι μπορώ να προσφέρω ως εθελοντής/ντρια στην περίοδο της καραντίνας;» 

δείτε παρακάτω τις δράσεις της εθελοντικής μας ομάδας:

 Ετοιμάζουμε ιδέες δραστηριοτήτων που μπορούν να εφαρμόσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 4-12 ετών. 

 Καταγράφουμε παιδαγωγικό υλικό με προτάσεις, άρθρα, βίντεο, βιβλιογραφία για ποικίλα θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς.

 Συνεχίζουμε διαδικτυακά τις εκπαιδευτικές συναντήσεις της ομάδας για ενδυνάμωση, ανταλλαγή καλών πρακτικών και προετοιμασία των εθελοντικών μας δράσεων.

 Συμβάλλουμε στις ανάγκες της ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ σε γονείς και εκπαιδευτικούς που έχει ενεργοποιήσει η «Σχεδία στην πόλη» από τις 16/11/2020, συγκεντρώνοντας ενημερωτικό υλικό με βάση ερωτήματα και αιτήματα. 

 Διοργανώνουμε και στηρίζουμε τις διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις νέων «Ας μοιραστούμε εμπειρίες!». Σε κάθε συνάντηση προσκαλούμε νέους/ες επαγγελματίες ή μέλη νεανικών ομάδων ή επιχειρηματικών εγχειρημάτων όπου θα μας            παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα, το επάγγελμά τους ή μια καινοτόμα ιδέα που υλοποίησαν. Τα θέματα που προσεγγίζουμε αφορούν στην κινητικότητα, νεανική επιχειρηματικότητα, ευκαιρίες απασχόλησης, καινοτομία, δημιουργικότητα κ.α. Οι      συναντήσεις προβλέπεται να είναι διαδικτυακές και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες δια ζώσης.

 Συμμετέχουμε στη συντακτική ομάδα του μηνιαίου μας Newsletter.

 Ετοιμάζουμε την παρουσία μας στη δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, που διοργανώνει το THESS ΔΙΚΤΥΟ – Δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

 Ετοιμάζουμε κάθε μήνα μια νεανική δράση για να επικοινωνήσουμε με τους συνομήλικους μας και να μεταδώσουμε θετικά μηνύματα αλληλεγγύης. Αυτό το μήνα ετοιμάζουμε το δικό μας αυτοσχέδιο περιοδικό FANZINE με θέμα «Μια λέξη που με      εμπνέει!».

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αλλάζει ΚΑΙ με μικρές καθημερινές πράξεις! Ο καθένας και η καθεμιά μπορούμε να προσφέρουμε και κάθε πράξη αλληλεγγύης αξίζει!!

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην ομάδα!

Πληροφορίες: 2310 236344