Εισαγωγικό κείμενο: Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να είμαστε «εδώ» και να συνδράμουμε όπου μπορούμε με τη δραστήρια ομάδα των νέων εθελοντών/ντριών - παιδαγωγών!

Εθελοντές εν δράσει στην περίοδο της καραντίνας –  2020

Παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να είμαστε «εδώ» και να συνδράμουμε όπου μπορούμε με τη δραστήρια ομάδα των νέων εθελοντών/ντριών - παιδαγωγών! 

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2020

Απαντώντας στο ερώτημα  «Τι μπορώ να προσφέρω ως εθελοντής-εθελόντρια στην περίοδο της καραντίνας;» 

σας παρουσιάζουμε τις δράσεις της εθελοντικής μας ομάδας:

 Ετοιμάζουμε ιδέες δραστηριοτήτων που μπορούν να εφαρμόσουν γονείς και εκπαιδευτικοί για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, 4-12 ετών. 

Καταγράφουμε παιδαγωγικό υλικό με προτάσεις, άρθρα, βίντεο, βιβλιογραφία για ποικίλα θέματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς.

 Συνεχίζουμε διαδικτυακά τις εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις της ομάδας για ενδυνάμωση, ανταλλαγή καλών πρακτικών και προετοιμασία των εθελοντικών μας δράσεων.

 Συμβάλλουμε στις ανάγκες της ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ σε γονείς και εκπαιδευτικούς που έχει ενεργοποιήσει η «Σχεδία στην πόλη» από τις 16/11/2020, συγκεντρώνοντας ενημερωτικό υλικό με βάση ερωτήματα και αιτήματα. 

 Διοργανώνουμε και στηρίζουμε τις διαδικτυακές ενημερωτικές συναντήσεις νέων «Ας μοιραστούμε & εμπειρίες!» στο πλαίσιο το ευρωπαϊκού προγράμματος YOUTHLAND19.27. Σε κάθε συνάντηση προσκαλούμε νέους/ες επαγγελματίες ή μέλη νεανικών ομάδων ή επιχειρηματικών εγχειρημάτων όπου θα μας παρουσιάσουν μια θεματική ενότητα, το επάγγελμά τους ή μια καινοτόμα ιδέα που υλοποίησαν. Τα θέματα που προσεγγίζουμε αφορούν στην κινητικότητα, νεανική επιχειρηματικότητα, ευκαιρίες απασχόλησης, καινοτομία, δημιουργικότητα κ.α. Οι συναντήσεις προβλέπεται να είναι διαδικτυακές και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες δια ζώσης.

 Συμμετέχουμε στη συντακτική ομάδα του μηνιαίου μας Newsletter.

 Ετοιμάσαμε την παρουσία μας στη δράση "Date our Volunteers" για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 17:00-20:00, που διοργανώνει το THESS ΔΙΚΤΥΟ – Δίκτυο εθελοντικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Η δράση αφορά στη λειτουργία "Διαδικτυακής Ζωντανής Βιβλιοθήκης" όπου οι αναγνώστες δανείζονται “ζωντανά βιβλία” και με έναν πρωτότυπο τρόπο  γνωρίζουν εθελοντές σημαντικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Η "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει με το δικό της «βιβλίο».

 Ετοιμάζουμε κάθε μήνα μια νεανική δημιουργική δράση για να επικοινωνήσουμε με τους συνομήλικους μας και να μεταδώσουμε θετικά μηνύματα αλληλεγγύης. Τον Νοέμβριο παρουσιάσαμε το δικό μας αυτοσχέδιο online περιοδικό FANZINE με θέμα «Μια λέξη που με εμπνέει!». Την επιμέλεια της δράσης έχουν οι εθελόντριες Andrea Amado και Carmen Martinez (Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης).

 Ετοιμάζουμε τις χριστουγενιάτικες δράσεις "Online Χριστούγεννα με τη Σχεδία στην πόλη".

🎯ΥΠΟΔΟΧΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ:

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου είχαμε τη χαρά να υποδέχθούμε στη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση νέων εθελοντών 14 νέους και νέες! Γνωριστήκαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, μιλήσαμε για τη "Σχεδία στην πόλη", συζητήσαμε για τους τρόπους που μπορουν να συμμετέχουν στην ομάδα. Ήταν μια πολύ όμορφη συνάντηση με νέους ανθρώπους γεμάτους ιδέες και όρεξη για προσφορά και δραστήρια κοινωνική συμμετοχή. Στις 4 και στις 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται για πρώτη φορά διαδικτυακά το σεμινάριο εκπαίδευσης των νέων μας εθελοντών. 

 

Πιστεύουμε ότι ο κόσμος αλλάζει ΚΑΙ με μικρές καθημερινές πράξεις! Ο καθένας και η καθεμιά μπορούμε να προσφέρουμε και κάθε πράξη αλληλεγγύης αξίζει!!

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην ομάδα!

 

Πληροφορίες: 2310 236344