Εισαγωγικό κείμενο: Η τηλεκπαίδευση είναι μια πραγματικότητα που μας κινητοποιεί να αναζητήσουμε τρόπους για να μεταφέρουμε το κλίμα της «βιωματικής μάθησης» στη διαδικτυακή διάσταση! Έτσι υλοποιήσαμε το 1ο διαδικτυακό μας σεμινάριο στο θεατρικό παιχνίδι με ιδιαίτερα θετική ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες. Θα επαναληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου όπως μας το ζητήσατε. Και στις 20 Δεκεμβρίου συνεχίζουμε με θέμα τη δημιουργική μάθηση.

Διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια  - Δεκέμβριος 2020

Η τηλεκπαίδευση είναι μια πραγματικότητα που μας κινητοποίησε να αναζητήσουμε τρόπους για να μεταφέρουμε το κλίμα της «βιωματικής μάθησης» στη διαδικτυακή διάσταση! 

Έτσι ξεκινήσαμε με τη Σχεδία νέα διαδικτυακά ταξίδια βάζοντας στις βαλίτσες μας παιχνίδια, χρώματα, παραμύθια, παράξενους ήρωες και μια μεγάλη δόση φαντασίας!!!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

13 Δεκεμβρίου 2020, 10:30-14:30

«Εμψυχώνοντας την ομάδα της τάξης μέσα από το εκπαιδευτικό και θεατρικό παιχνίδι»

Στις 29 Νοεμβρίου υλοποιήσαμε το 1ο διαδικτυακό μας σεμινάριο με θέμα «Εμψυχώνοντας την ομάδα της τάξης μέσα από το εκπαιδευτικό και θεατρικό παιχνίδι». Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς συμμετείχαν 27 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα και από την Κύπρο. Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα παιχνιδιού και θεατροπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων καταφέραμε να «μειώσουμε» τις αποστάσεις και να ανταλλάξουμε ιδέες, απόψεις κι εκπαιδευτικές εμπειρίες.

Για το σεμινάριο υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μετά από το αίτημα πολλών εκπαιδευτικών που δεν κατάφεραν να πάρουν μέρους θα επαναληφθεί στις 13 Δεκεμβρίου, ώρες 10:30-14:30.

Θα προσεγγίσουμε τεχνικές, παιχνίδια και θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες που ενισχύουν το θετικό κλίμα στην καθημερινή ζωή των παιδιών στο σχολείο, τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει εκπαιδευτικά εργαλεία που βοηθούν στην ανάπτυξη ενός θετικού συναισθηματικού κλίματος στην ομάδα της τάξης και καλλιεργούν την συνεργασία, την επικοινωνία, το σεβασμό, τη δημιουργική μάθηση και τη διαχείριση του άγχους.

Απευθύνεται σε: φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, δασκάλους, νηπιαγωγούς, εμψυχωτές και όσους εργάζονται με παιδιά σε τυπικό και μη τυπικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. 

Εκπαιδευτές:   Γιάννης Θεοδώρου, νηπιαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού

                          Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, μουσικοπαιδαγωγός, εμψυχώτρια 

👉Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 11:00-14:00

«Δημιουργική μάθηση, από τη θεωρία στην πράξη»

Εφαρμογές και προτάσεις για δημιουργική διδασκαλία

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε με πρακτικά βήματα πώς μπορούμε ως παιδαγωγοί να μετατρέψουμε το μάθημα σε μια δημιουργική διαδικασία.

Θα προσεγγίσουμε τις θεματικές ενότητες:

  • Ο δημιουργικός παιδαγωγός στην ομάδα της τάξης.
  • Παιχνίδια εμψύχωσης.
  • Εκπαιδευτικά εργαλεία και στρατηγικές μάθησης.
  • Παραδείγματα εφαρμογών στη σχολική ύλη.

Απευθύνεται σε: φοιτητές, παιδαγωγούς, εμψυχωτές και όσους εργάζονται με παιδιά σε τυπικό και μη τυπικό εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Εκπαιδεύτρια: Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, μουσικοπαιδαγωγός, εμψυχώτρια 

👉Δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Δήλωση συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας . Για κάθε σεμινάριο υπάρχει ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής. Δείτε παραπάνω τα αντίστοιχα link για να συνδεθείτε.
  • Δίνεται φάκελος σημειώσεων και βεβαίωση συμμετοχής
  • Κόστος συμμετοχής: 10 €
  • Η συνδρομή σας στηρίζει τα εθελοντικά προγράμματα  της «Σχεδίας στην πόλη». 

Πληροφορίες για τον τρόπο εξόφλησης:

Εξόφληση  με καταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό της  «Σχεδίας στην πόλη»:

👉ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: Σχεδία στην πόλη – Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα

👉ΤΡΑΠΕΖΑ: Alpha Bank

ΙΒΑΝ: GR7201404070407002002000130

Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναγράφεται το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ καταθέτη,  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  + ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. 

*To ποσό που θα κατατεθεί πρέπει να είναι  10,00 € και σε περίπτωση κατάθεσης από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε τη μεταφορά του ποσού. 

Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την κατάθεση του ποσού και την αποστολή του καταθετήριου στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στη συνέχεια οι συμμετέχονες λαμβάνουν ηλεκτρονικά την απόδειξη και το link για τη σύνδεση στην πλατφόρμα του σεμινάριου..

Η πλατφόρμα θα απενεργοποιηθεί μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός συμμετεχόντων. Σε περίπτωση ακυρώσεων θα ενεργοποιηθεί έγκαιρα. 

 

☎ Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες: 2310236344 & 6978 383064

👉Fb: Sxedia stin poli

👉Instagram: Sxedia stin poli

👉www.sxediastinpoli.gr