Εισαγωγικό κείμενο: Η διαχείριση των συγκρούσεων στο σχολικό πλαίσιο είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα εκπαιδευτικούς και γονείς. Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στο διαδικτυακό μας σεμινάριο με την εκπαιδεύτρια Σοφία Κυπριανίδου, θα διερευνήσουμε εργαλεία για τον συντονισμό και την ενδυνάμωση των σχέσεων της ομάδας.

Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

"Διαχείριση συγκρούσεων στην ομάδα της τάξης - ο ρόλος του συντονισμού και της εμψύχωσης"


Πότε; Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, 10:30-14:00
Εκπαιδεύτρια; Σοφία Κυπριανίδου, εκπαιδεύτρια στα ανθρώπινα δικαιώματα
Που; Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom

Τι θα μου προσφέρει;
 Μια δημιουργική προσέγγιση σε εκπαιδευτικά εργαλεία που ενδυναμώνουν τις σχέσεις και το θετικό κλίμα στην ομάδα-τάξη και συμβάλουν στην επίλυση διαφωνιών και συγκρούσεων
 Δραστηριότητες με τεχνικές και παιχνίδια
 Εκπαιδευτικό υλικό

Η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στρατηγικές για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, διαφωνιών, δυσκολιών σε θέματα επικοινωνίας αλλά και του σχολικού εκφοβισμού. Είναι σημαντικό μέσα στο πλαίσιο της ομάδας-τάξης τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν με σεβασμό, αποδοχή και ασφάλεια τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, να συμμετέχουν και να προσαρμόζονται σε θετικές συμπεριφορές, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή στάσεων των παιδιών με μακροχρόνιες θετικές συνέπειες. Κατά τη διαδικασία επίλυσης των συγκρούσεων, είναι σημαντικό να διαπιστώσει ο εκπαιδευτικός τις ανάγκες της ομάδας προκειμένου να μπορεί, στη συνέχεια, να βρει και να προτείνει λύσεις που να ικανοποιούν τα «συμφέροντα» όλων, να δώσει χρόνο στην ομάδα να επεξεργαστεί τα δεδομένα και τις πληροφορίες και να εξασφαλίσει ένα κλίμα αποδοχής και εμπιστοσύνης
Ο εκπαιδευτικός σε ρόλο εμψυχωτή – συντονιστή βοηθάει τους μαθητές/τριες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να βρίσκουν την καλύτερη δυνατή λύση στις διαφορές τους.
Μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία ενδυναμώνονται οι σχέσεις των μελών της ομάδας, αναπτύσσονται σχέσεις εμπιστοσύνης και προλαμβάνεται ο σχολικός εκφοβισμός.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με αυτά τα εκπαιδευτικά εργαλεία ώστε να μπορούν να τα αξιοποιούν στην καθημερινή πραγματικότητα της τάξης τους.

 
📌Το σεμινάριο εντάσσεται στις επιμορφωτικές δράσεις για εκπαιδευτικούς που διοργανώνει η "Σχεδία στην πόλη" στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού έργου "Join In and Make A Change"/ Erasmus+/KA3.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Για την εγγραφή σας:
💻 Δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/1J8buapFKhbTuEfnn_jtxDu_Sy_s2iSET38QIEv3K7Rs/edit

 

1. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

2. ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
👉Κόστος συμμετοχής: 15,00€
     Μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της “Σχεδίας στην πόλη”:
👉ΤΡΑΠΕΖΑ: Alpha Bank
👉ΙΒΑΝ: GR7201404070407002002000130
👉 Παράταση εξόφλησης το αργότερο έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.
     Στην αιτιολογία κατάθεσης γράφετε το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ και ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ.
     (Σχετικές λεπτομέρειες θα βρείτε και στη φόρμα συμμετοχής)

3. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ:
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.
Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας (συμπλήρωση της φόρμας & καταβολής της συνδρομής) θα λάβετε το link μέσω του e-mail που δηλώσατε.

4. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
✔ Το σεμινάριο απευθύνεται σε: εκπαιδευτικούς, εμψυχωτές/τριες, φοιτητές/τριες παιδαγωγικών σχολών και γενικότερα επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σχολικής ηλικίας.

5. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:
✔Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
✔Δίνεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό.

☎ Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή περισσότερες πληροφορίες: 2310236344 & 6978 383064.
📌Facebook: Sxedia stin poli
📌Instagram: Sxedia stin poli
📌www.sxediastinpoli.gr