Εισαγωγικό κείμενο: Οι “Δημιουργικές διαδρομές… online” συνεχίζονται με ένα διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών. Παρέα με τις παιδαγωγούς της “Ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων” θα ξετυλίξουμε και θα χορέψουμε το “γαϊτανάκι των συναισθημάτων μας” για να δούμε πως φωτίζουν τη ζωή μας με τις ποικίλες αποχρώσεις τους!

"Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά... online!"

«To γαϊτανάκι των συναισθημάτων»

Ένα δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα τα συναισθήματα

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021, 18:00-20:00

Για παιδιά 7-9 ετών

Επιμέλεια: Ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων  της "Σχεδίας στην πόλη"

Οι “Δημιουργικές διαδρομές… online” συνεχίζονται με ένα διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά 7-9 ετών με θέμα τα συναισθήματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος καθώς και δημιουργικές δραστηριότητες με χρώματα και μουσικές!

Σας καλούμε να χορέψετε μαζί μας γύρω από το γαϊτανάκι των συναισθημάτων! Έτσι όπως χορεύουμε γύρω από το γαϊτανάκι του τρύγου, της Αποκριάς ή των καλοκαιριών μας, έτσι χορεύουν μέσα μας και τα συναισθήματά μας. Και έτσι όπως λαμπυρίζουν οι κορδέλες του στο φως του ήλιου και μας χαρίζουν τα χρώματά τους, έτσι και τα συναισθήματά μας γεμίζουν και φωτίζουν με τις ποικίλες αποχρώσεις τους τη ζωή μας!

🎯Χρήσιμες πληροφορίες:

📌Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις διάχυσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί η Σχεδία στην πόλη στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού έργου "Join In and Make A Change"/ Erasmus+/KA3.

 Δηλώστε συμμετοχής συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα  ΕΔΩ 

Το εργαστήρι είναι δωρεάν.

✔ Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Θα σας σταλεί e-mail με το link ώστε να συνδεθείτε.

Να έχετε μαζί μας μολύβι, σβήστρα, φύλλα χαρτί, μαρκαδόρους.

 Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά 7-9 ετών.

Διάρκεια εργαστηρίου 2 ώρες.

✔ Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 236 344, 697 8383064

📌Η "Σχεδία στην πόλη" τηρεί αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

 

Λίγα λόγια για την “Ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων” και τις  “Δημιουργικές διαδρομές… online

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι εθελοντές/ντριες της "Ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων".

Στην εθελοντική ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων συμμετέχουν νέοι/ες παιδαγωγοί διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και φοιτητές/τριες παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών σχολών. Μοιράζονται την αγάπη τους για τα παιδιά και το κοινό τους όραμα για μια δημιουργική εκπαίδευση της συμπερίληψης, των ίσων ευκαιριών όπου το παιχνίδι και οι τέχνες οδηγούν στις πιο όμορφες διαδρομές μάθησης! Μελετούν, ανταλλάσσουν ιδέες, σχεδιάζουν και προτείνουν πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε δημιουργικά ερεθίσματα σε όλα τα παιδιά και παράλληλα να ενδυναμώσουμε τους νέους παιδαγωγούς μέσα από την εμπειρία σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τώρα λοιπόν που οι εκπαιδευτικές βαλίτσες της "Σχεδίας στην πόλη" δεν μπορούν να ταξιδέψουν και ξεκουράζονται στο πατάρι, βρήκαμε αυτό τον διαδικτυακό τρόπο για να συναντήσουμε γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Κάθε μήνα παρουσιάζεται ένα διαδικτυακό εργαστήριο με διαφορετική θεματολογία.

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν και η συμμετοχή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.

Σας περιμένουμε στις “Δημιουργικές διαδρομές… online”!