Εισαγωγικό κείμενο: Η “Σχεδία στην πόλη” σε συνεργασία με το Thess-Δίκτυο διοργανώνει κύκλο 3 εργαστηρίων για την ενδυνάμωση εθελοντών. Νέοι άνθρωποι από διαφορετικούς φορείς θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα όπως δυναμική ομάδων, λήψη αποφάσεων, ενεργή συμμετοχή κ.α., μέσα από μια διαδραστική διαδικασία.

Κύκλος διαδικτυακών εργαστηρίων ενδυνάμωσης εθελοντών

“Γέφυρες επικοινωνίας” 

1ο εργαστήριο, Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, ώρες 11:00-14:00

 

Η “Σχεδία στην πόλη” σε συνεργασία με το Thess-Δίκτυο (Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) διοργανώνει έναν κύκλο 3 διαδικτυακών εργαστηρίων για την ενδυνάμωση των εθελοντών που συμμετέχουν στις οργανώσεις - μέλη του Δικτύου.

 

Θα προσεγγίσουμε θέματα όπως:

✔ δεξιότητες επικοινωνίας & δυναμική των σχέσεων

✔ πρωτοβουλίες στην οργάνωση, υπευθυνότητα και λήψη αποφάσεων

✔ ενεργή συμμετοχή σε δράσεις ευαισθητοποίησης στην κοινότητα 

Στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρει κοντά νέους εθελοντές και εθελόντριες από διαφορετικές οργανώσεις ώστε να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες μέσα από μια διαδραστική διαδικασία.

 

Για ποιο λόγο οργανώνουμε τα εργαστήρια;

Ανταλλάσσοντας εμπειρίες με τα μέλη των οργανώσεων του Thess - Δικτυου διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενδυνάμωση των εθελοντών μας που σαφώς έχουν επηρεαστεί από τη μακρά περίοδο των υγειονομικών μέτρων που έφερε η πανδημία του Covid19.

Τα περισσότερα άτομα που συμμετέχουν ενεργά είναι νέοι μεταξύ 18-30 ετών, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε ένα βήμα σε όλους τους νέους και τις νέες των φορέων μας και να μοιραστούμε απόψεις και εμπειρίες.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 Δηλώστε συμμετοχής συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα  ΕΔΩ 

 Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Σάββατο 27 Μαρτίου 18:00 μ.μ.

✔ Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Θα σας σταλεί e-mail με το link ώστε να συνδεθείτε.

✔ Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους/ες εθελοντές των οργανώσεων-μελών του Thess-Δικτύου ηλικίας 18-35 ετών. 

✔ Διάρκεια κάθε εργαστηρίου 3 ώρες.

✔ Δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσετε και τα τρία εργαστήρια. 

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

✔ Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

☎ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 236 344, 697 8383064

 

📌Η "Σχεδία στην πόλη" τηρεί αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTHLAND19.27 - ERASMUS+/KA2 στο οποίο η "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει ως εταίρος.