Εισαγωγικό κείμενο: Το Thessδίκτυο με την υποστήριξη του Anna-Lindh Foundation Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων για τον "Μάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", διοργανώνει δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις. Στις 19 Μαρτίου θα υλοποιηθεί εργαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στις 21 Μαρτίου θα γίνει η Ψηφιακή Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

      

Το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh διοργανώνουν δύο  διαδικτυακές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Μηδενικών Διακρίσεων (1 Μαρτίου), της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου) και της Διεθνούς Ημέρας για το Δικαίωμα στην Αλήθεια σχετικά με τις Κατάφωρες Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και για την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων (24 Μαρτίου).

 

Παρασκευή 19 Μαρτίου, 18:00-21:00

Διαδικτυακό εργαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στόχος του εργαστηρίου είναι να συμβάλει στον δημιουργικό διάλογο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ενθαρρύνει νέους και νέες να συμμετέχουν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Μέσα από τεχνικές της μη τυπικής μάθησης, διαδραστικές δραστηριότητες και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία θα διερευνήσουμε τον χάρτη των δικαιωμάτων και θα προσεγγίσουμε κοινωνικά θέματα όπως τα στερεότυπα και οι διακρίσεις.

Το εργαστήριο συντονίζουν:

  • Αριστόδημος Παράσχου, πρόεδρος του Thess Δίκτυο, πρόεδρος της οργάνωσης «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων», εκπαιδευτής στα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Αργυρώ Σκίτσα, υπευθ. της Παιδαγωγικής Ομάδας «Σχεδία στην πόλη», φιλόλογος, εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης

Δήλωση συμμετοχής: http://www.thessdiktio.gr/index.php/2021/03/16/ergasthrio/

 

Κυριακή 21 Μαρτίου, 17:00-19:00

Ψηφιακή Ζωντανή Βιβλιοθήκη   

«Μιλώντας για τις διακρίσεις... αληθινές ιστορίες της διπλανής πόρτας»

Η Ψηφιακή Ζωντανή Βιβλιοθήκη έχει ως σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους αναγνώστες να ακούσουν προσωπικές ιστορίες και να συνομιλήσουν με "ζωντανά βιβλία", μέλη των οργανώσεων του Δικτύου, σχετικά με τις διακρίσεις, τα στερεότυπα και τον ρατσισμό.

Δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/vt2X1qMRpcyNBshSA

 

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις:

Facebook: Thess - Diktio

www.thessdiktio.gr