Εισαγωγικό κείμενο: Η "Σχεδία στην πόλη" σε συνεργασία με το "Τhess diktio" διοργανώνει το 2ο εργαστήριο του κύκλου εργαστηρίων ενδυνάμωσης εθελοντών. Σ' αυτό το εργαστήριο θα μιλήσουμε για τους ρόλους και τη δυναμική σχέσεων στην ομάδα, τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την επίλυση διαφωνιών.

Κύκλος διαδικτυακών εργαστηρίων ενδυνάμωσης εθελοντών

“Γέφυρες επικοινωνίας” 

2ο εργαστήριο, Κυριακή 11 Απριλίου 2021, ώρες 11:00-14:00

Η “Σχεδία στην πόλη” σε συνεργασία με το Thess-Δίκτυο (Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης) διοργανώνει το 2ο εργαστήριο του κύκλου διαδικτυακών εργαστηρίων "Γέφυρες επικοινωνίας" για την ενδυνάμωση των εθελοντών που συμμετέχουν στις οργανώσεις - μέλη του Δικτύου και γενικότερα σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν κοντά νέους/ες εθελοντές και εθελόντριες από διαφορετικές οργανώσεις ώστε να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες μέσα από μια διαδραστική διαδικασία.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα προσεγγίσουμε τα θέματα:

✔ ρόλοι και δυναμική σχέσεων στην ομάδα

✔ πρωτοβουλίες στην οργάνωση, υπευθυνότητα και λήψη αποφάσεων

✔ επίλυση διαφωνιών - συγκρούσεων

✔ ανατροφοδότηση

Συντονιστές εργαστηρίου:

  • Σοφία Κυπριανίδου, εκπαιδεήτρια στα ανθρώπινα δικαιώματα (Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης)
  • Άρης Παράσχος, εκπαιδευτής ενηλίκων (Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων)
  • Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης (Σχεδία στην πόλη)

👉Για ποιο λόγο οργανώνουμε τον κύκλο εργαστηρίων ενδυνάμωσης εθελοντών;
Ανταλλάσσοντας εμπειρίες με τα μέλη των οργανώσεων του Thess - Δικτύου διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενδυνάμωση των εθελοντών μας που σαφώς έχουν επηρεαστεί από τη μακρά περίοδο των υγειονομικών μέτρων που έφερε η πανδημία. Τα περισσότερα άτομα που συμμετέχουν ενεργά είναι νέοι/ες μεταξύ 18-35 ετών, ευαισθητοποιημένοι/ες σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Σε αυτή την δύσκολη περίοδο δεν έχουν σταματήσει να συμμετέχουν, να ανησυχούν, να δρουν και να υποστηρίζουν κοινωνικές δράσεις δίνοντας το παρόν με τον τρόπο που μπορούν.
Πιστεύουμε λοιπόν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε ένα βήμα σε όλους/ες τους νέους και τις νέες των φορέων μας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, να μοιραστούμε απόψεις και εμπειρίες, ανάγκες και νέες ιδέες και να προχωρήσουμε σε δυναμικές ενέργειες για έναν καλύτερο κόσμο. 

 

🎯ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 Δηλώστε συμμετοχής συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα  ΕΔΩ 

 Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Σάββατο 10 Απρίλιου 13:00.

✔ Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom. Θα σας σταλεί e-mail με το link ώστε να συνδεθείτε.

✔ Τα εργαστήρια απευθύνονται σε νέους/ες εθελοντές των οργανώσεων-μελών του Thess-Δικτύου και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών, ηλικίας 18-35 ετών. 

✔ Διάρκεια εργαστηρίου 3 ώρες.

✔ Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσετε και τα τρία εργαστήρια του κύκλου. 

Τα εργαστήρια είναι δωρεάν.

✔ Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

✔ Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

☎ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 236 344, 697 8383064

📌Η "Σχεδία στην πόλη" τηρεί αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. 

 

 Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου YOUTHLAND19.27 - ERASMUS PLUS/KA2, στο οποίο η "Σχεδία στην πόλη" συμμετέχει ως εταίρος.