Εισαγωγικό κείμενο: Για 16η χρονιά διοργανώνουμε την ετήσια συνάντηση παιδαγωγών με θέμα "Δημιουργικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση". Η φετινή ημερίδα θα γίνει διαδικτυακά και είναι αφιερωμένη στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και στην παρουσίαση παραδειγμάτων από την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

16η Ημερίδα "Δημιουργικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση"

Καλές πρακτικές και παραδείγματα από την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ώρες 18:00-21:00

 

Για 16η χρονιά η «Σχεδία στην πόλη» διοργανώνει την ετήσια συνάντηση παιδαγωγών με θέμα τη διερεύνηση δημιουργικών προσεγγίσεων στην εκπαίδευση.
Η φετινή ημερίδα είναι αφιερωμένη στην ανταλλαγή καλών πρακτικών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο και σε δομές μη τυπικής μάθησης κατά την περίοδο της πανδημίας.
Στόχος μας είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες ερεθίσματα και προτάσεις που μπορούν να εφαρμόσουν στην προσχολική και σχολική ηλικία αξιοποιώντας νέα εκπαιδευτικά εργαλεία.

✏ Για πρώτη φορά η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.
Μας δίνεται, με αυτόν τον τρόπο, μια πολύτιμη ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώνοντας τον φετινό κύκλο δαδικτυακών επιμορφωτικών σεμιναρίων της "Σχεδίας στην πόλη".

 

🎯 Χρήσιμες πληροφορίες: 

👉Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

💻 Δήλωση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας ΕΔΩ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom.
Στους συμμετέχοντες θα σταλεί e-mail με το link σύνδεσης.

⏰Καταληκτική ημερομηνία: 23 Μαΐου 2021, ώρα 14.00. Σε περίπτωση που ο αριθμός συμμετεχόντων συμπληρωθεί η πλατφόρμα θα απενεργοποιηθεί.

📌Θα δοθεί υλικό από τις εισηγήσεις των ομιλητών και βεβαίωση παρακολούθησης.

👉Παρακαλούμε σε περίπτωση ακύρωσης να ενημερώσετε εγκαίρως.

☎  2310 236344 & 6978383064
💻 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ


18:00-18:15: Yποδοχή, καλωσόρισμα
18:15-18:30: Ιce breaking games ONLINE!

Συντονίζει: Σμαρώ Ιγνατιάδου, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

18:30-19:00: "Τα τρία λυκάκια και ο Ρούνι σε ρόλο!", η ενσυναίσθηση και η δυναμική των σχέσεων μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση. Το σχέδιο μαθήματος απευθύνεται τόσο στην προσχολική όσο και στην πρωτοσχολική ηλικία. Αξιοποιούνται τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος όπως Δάσκαλος σε ρόλο, ανίχνευση σκέψης, χτίσιμο της στάσης του ρόλου, με στόχο τα παιδιά να επεξεργαστούν τα συναισθήματα τους με βιωματική τρόπο.   

Ομιλήτριες: Κέλλυ Λαγού, ψυχολόγος - ειδικός στην Εκπαιδευτική Πολιτική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση                                                                              Ραφαέλα Τάκου, νηπιαγωγός- ειδικός στην Εκπαιδευτική Πολιτική και Πρόληψη και στο Θεατρικό Παιχνίδι

 

19:00-19:30: "Χρονοκάψουλα 2020", η πανδημία μέσα από τα μάτια των παιδιών στο δημόσιο δημοτικό σχολείο. Στο πλαίσιο του μαθήματος της "θεατρικής αγωγής" , με αφορμή την παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση, μαθητές από όλη την Ελλάδα, εκφράζονται μέσω της τέχνης.Θα παρουσιαστούν δύο πρότζεκτ, από μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης.

Ομιλήτρια: Χριστίνα Γιαγκούλη, θεατροπαιδαγωγός, ηθοποιός, coach

 

19:30-19:40: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

19:40-20:00: "Εκπαιδευτικά παιχνίδια μέσα από τις νέες τεχνολογίες", η συμβολή των ψηφιακών εργαλείων στη δημιουργική μάθηση. Παραδείγματα με ψηφιακές εφαρμογές.

Ομιλήτρια: Πασχαλίνα Σκαμνιώτη, εκπαιδευτικός, πληροφορικός στο 1ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης

 

20:00-20:30: "Εθελοντές παιδαγωγοί εν δράσει!", παρουσίαση εκπαιδευτικών διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά 8-10 ετών. Τα εργαστήρια σχεδίασαν και υλοποίησαν οι εθελοντές και εθελόντριες παιδαγωγοί της ομάδας. Περιλάμβαναν παιχνίδια συνεργασίας, δραστηριότητες δημιουργικής γραφής και τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα εργαστήρια διοργάνωσε η "Σχεδία στην πόλη" και συμμετείχαν παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Ομιλήτρια: Σοφία Χριστοφίδου, θεατροπαιδαγωγός, συντονίστρια της ομάδας εκπαιδευτικών διαδικτυακών προγραμμάτων - Σχεδία στην πόλη

 

20:30-21:00: "Μάθηση μέσω διαδικτύου, μια νέα πρόκληση από την θεωρία στην πράξη!", ανοιχτή συζήτηση

Συντονίζει: Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, υπεύθυνη δράσεων στη Σχεδία στην πόλη

 

Η ημερίδα εντάσσεται στις υποστηρικτικές δράσεις δικτύωσης & ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών μέσω του ευρωπαϊκού έργου "Join In and Make A Change"/ ERASMUS PLUS/KA3.