Εισαγωγικό κείμενο: Αγαπάμε τα βιβλία, τη μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης, τους μαγικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους, τα ερεθίσματα που μας προσφέρουν. Ας δούμε τις καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους του δημιουργικού βιβλιοπωλείου “To Πράσινο σύννεφο”.

Με ένα βιβλίο ταξιδεύω!

Αγαπάμε τα βιβλία, τη μοναδική εμπειρία της ανάγνωσης, τους μαγικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους, τα ερεθίσματα που μας προσφέρουν για προβληματισμό και μάθηση. Για αυτό ζητήσαμε από την αγαπημένη ομάδα του δημιουργικού βιβλιοπωλείου “To Πράσινο σύννεφο” να μας παρουσιάσουν  καλοκαιρινές βιβλιοπροτάσεις για μικρούς και μεγάλους.

Ευχαριστούμε τη Μυρσίνη Καλογεράκη και τη Θεοδώρα Μπασδάρη για την όμορφη συνεργασία!

 

Για τους μικρούς μας φίλους προτείνουμε

• Το βιβλίο «Αν η γη είχε 100 ανθρώπους» της Jackie McCann, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ένα βιβλίο γνώσεων που μας δίνει μια σειρά από απίθανες πληροφορίες για την κατανομή των αγαθών στον πλανήτη μας. Τι θα γινόταν αν ο πλανήτης μας ήταν ένα χωριό 100 ανθρώπων;
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/eikonografimena-vivlia-children-books/an-i-gi-eiche-100-anthropoys/

 

• Το βιβλίο «Μια στάλα μέλι» των εκδόσεων Ίκαρος, που μας μιλάει για αυτά που συμβαίνουν τυχαία στον κόσμο των ζώων και πολλές φορές τα αγνοούμε. Ένα απίθανο zoom in σε μια μέρα των μυρμηγκιών από τους συγγραφείς Θοδωρή Παπαϊωάννου και Πέτρο Μπουλούμπαση.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/eikonografimena-vivlia-children-books/mia-stala-meli/

 

• Στο καινούριο του βιβλίο του Oliver Jeffers «Εσύ κι εγώ. Σχέδια για το κοινό μας μέλλον», ένας μπαμπάς μιλάει στο κοριτσάκι του για όλα αυτά που θα φτιάξουν μαζί έχοντας τα κατάλληλα εργαλεία . Ένα βιβλίο-βουτιά στα όνειρα και την αγάπη.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/eikonografimena-vivlia-children-books/esy-ki-ego-schedia-gia-to-koino-mas-mellon/

 

• Το βιβλίο «Αν ερχόσουν στη γη» της Sophie Blackall, από τις εκδόσεις Διόπτρα, βραβευμένο για την καλύτερη εικονογράφηση του 2020 από το Publishers Weekly και στις λίστες με τα 10 καλύτερα βιβλία της ίδιας χρονιάς από το περιοδικό Time, αναπτύσσεται γύρω από ένα ερώτημα: Τι μπορεί να έγραφε ένα παιδί αν έστελνε ένα γράμμα σε έναν εξωγήινο;
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/eikonografimena-vivlia-children-books/an-erchosoyn-sti-gi/

 

Για τα παιδιά του Δημοτικού προτείνουμε

• Το Escape Book «Μια νύχτα στην Ακρόπολη» της πολυβραβευμένης Βίκυς Ξανθοπούλου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος είναι ένα διαδραστικό βιβλίο, ένα ταξίδι στην Ακρόπολη του Χρυσού Αιώνα του Περικλή, όπου ήρωας είσαι εσύ!
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/vivlia-gnoseon/escape-book-mia-nychta-stin-akropoli/

 

• Που πήγε το σκυλάκι ο Μίλτος; Μήπως τον είδατε; Στο καινούριο βιβλίο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Φίλιππου Φωτιάδη «Ο Μίλτος» των εκδόσεων Πατάκη, ο Σωκράτης μας διηγείται την ιστορία του σκύλου του.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/paidiki-logotechnia/8/o-miltos/

 

• Το βιβλίο «Η Πίπη Φακιδομύτη Καπετάνιος» της  Άστριντ Λίντγκρεν, που πρόσφατα επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε νέα σκληρόδετη έκδοση, είναι μία διασκεδαστική περιπέτεια με την αγαπημένη μας ηρωίδα που θα αναγκαστεί να φύγει για να γίνει η πριγκίπισσα Πιπηλότα!
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/paidiki-logotechnia/8/i-pipi-fakidomyti-kapetanios-nea-sklirodeti-ekdosi-2/

 

• Η Πένι Πέπερ και η ντετεκτιβοπαρέα της επιστρέφουν φέτος το καλοκαίρι με μία νέα συναρπαστική περιπέτεια! Στο νέο βιβλίο της σειράς «Τούρτες και λωποδύτες» της Ουρλίκε Ράιλανς από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τα κορίτσια καλούνται να λύσουν το μυστήριο της χαμένης γαμήλιας τούρτας, που εξαφανίζεται μυστηριωδώς την ημέρα του γάμου της αγαπημένης τους δασκάλας, της κυρίας Βάλενταϊν. Θα καταφέρουν άραγε να εντοπίσουν τον ληστή;
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/paidiki-logotechnia/9/toyrtes-kai-lopodytes/

 

Λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους
• Το βιβλίο «Ο Γορίλλας του δολοφόνου» του Jacob Wegelius, από τις εκδόσεις Πατάκη, ένα βιβλίο που διηγείται την ιστορία της δολοφονίας του Αλφόνς Μορρό, ενός μυστηριώδους άντρα που εξαφανίζεται στα νερά του ποταμού Τάγου. Μία ιστορία μυστηρίου που θα μας ταξιδέψει στο Λιμάνι της Λισαβόνας.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/paidika-neanika-vivlia-books/o-gorillas-toy-dolofonoy/

 

• Το νέο, βραβευμένο με βραβείο Άντερσεν «Αν έρθεις σαν τον άνεμο» της πολυβραβευμένης συγγραφέα Jacqueline Woodson, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη και είναι γεγονός! Μία τρυφερή, διαφυλετική ιστορία αγάπης δύο εφήβων από διαφορετικούς κόσμους, ένα βιβλίο-γροθιά στις προκαταλήψεις.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/children-books/paidika-neanika-vivlia-books/an-ertheis-san-ton-anemo/

 

Βιβλία για ενήλικες

• Το καινούργιο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Καζούο Ισιγκούρο «Η Κλάρα και ο Ήλιος», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο ωδή στην τρυφερότητα, μία μοναδική οπτική στον μεταβαλλόμενο κόσμο μέσα από τα μάτια της Κλάρας, μίας Τεχνητής Φίλης.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/adults-books/metafrasmeni-logotechnia-books/i-klara-kai-o-ilios/

 

• Το βιβλίο «Χωράει όλη η αρχαιότητα στο ασανσέρ» των εκδόσεων Key Books, είναι σίγουρα ένα βιβλίο-ταξίδι στην ελληνική αρχαιότητα. Ο Archaeostoryteller, Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας φέρνει την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό με τρόπο χιουμοριστικό και άκρως δροσερό.
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/adults-books/non-fiction/choraei-oli-i-archaiotita-sto-asanser/

 

• Το βιβλίο «Πλεξούδα» της Λετισιά Κολομπανί από τις εκδόσεις Πατάκη, μιλά για τις ζωές και τη μοίρα τριών γυναικών από διαφορετικά μέρη του κόσμου οι οποίες μπλέκονται σε μία πλεξούδα. Μία πανέμορφη ιστορία για τον καθημερινό μόχθο των γυναικών από άκρη σ’ άκρη. Ένα βιβλίο σύντομο και καθηλωτικό!
https://prasinosynnefo.gr/shop/books/adults-books/i-plexoyda/