Εισαγωγικό κείμενο: Το ταξίδι σε σχολεία και ΚΔΑΠ του Δήμου Δέλτα συνεχίζεται! Μοιραζόμαστε με τους μικρούς μας φίλους ξεχωριστές εμπειρίες μάθησης και δημιουργίας. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Λάτση.

Νέοι παιδαγωγοί σε δράση ή όταν τα παιδιά δημιουργούν, μικρά θαύματα γίνονται !

Το ταξίδι σε σχολεία και ΚΔΑΠ του Δήμου Δέλτα συνεχίζεται και τον Νοέμβριο....

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι από την εμπειρία αυτού του προγράμματος που μας φέρνει κοντά στις σχολικές κοινότητες και τα παιδιά του Δήμου Δέλτα.

Τα σχολεία δέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα και μας υποστήριξαν κατά την υλοποίηση των δράσεων μέσα από μια άψογη συνεργασία.

Η ανταπόκριση τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών μας συγκινεί και μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια για να συνεχίσουμε.

Τα εργαστήρια υφαντικής και ψηφιδωτού άρεσαν ιδιαίτερα στα παιδιά καθώς ήταν δραστηριότητες που δεν είχαν δοκιμάσει.

Μιλήσαμε για την ιστορία τους από την αρχαιότητα έως σήμερα, μάθαμε τον μύθο της αράχνης και γνωρίσαμε την τεχνική του ψηφιδωτού.

Τα παιδικά χεράκια με υπομονή και φαντασία έφτιαξαν μικρά εργόχειρα και καρτολίνα ψηφιδωτού.

Η εκπαιδευτική ρομποτική ήταν μια πρόκληση κάθε φορά! Οι νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την συνεργασία και τη δημιουργικότητα κέρδισαν το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι πάνω κάτω" έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν μέσα από το Εκπαιδευτικό Δράμα και να προσεγγίσουν έννοιες όπως ο  σεβασμός κι η αποδοχή του άλλου, η διαφορετικότητα, η φιλία. Είναι ένα βιωματικό πρόγραμμα όπου τα παιδιά μέσα από παιχνίδια ρόλων "μπαίνουν στα παπούτσια του άλλου", προβληματίζονται, νιώθουν διαφορετικά συναισθήματα, συζητούν για στερεότυπα, κατανοούν τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέχρι σήμερα, μέσα Νοεμβρίου, έχουμε επισκεφθεί:

1ο δημοτικό σχολείο Σίνδου, τάξεις: Δ1, Δ2 (εργαστήρια υφαντικής) , Ε1, Ε2 (εκπαιδευτικό πρόγραμμα), ΣΤ1, ΣΤ2 (εργαστήρια ρομποτικής)

1ο δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου, τάξεις:  Γ2 (εργαστήριο ψηφιδωτού)

2ο δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου, τάξεις: Γ1, Γ2 (εργαστήρια υφαντικής), ΣΤ (εργαστήριο ρομποτικής)

Στο ΚΔΑΠ Σίνδου "Μεγαλώνουμε μαζί" πραγματοποίησαμε όλα μας τα εργαστήρια: υφαντική, ψηφιδωτό, ρομποτική καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι πάνω κάτω".

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας και σε άλλα σχολεία και ΚΔΑΠ του Δήμου Δέλτα. 

Λόγω του covid19,  δεν καταφέραμε να φέρουμε μαζί στον ίδιο χώρο, παππούδες και παιδιά, όπως ήταν ο αρχικός μας σχεδιασμός. 

Γι αυτό ετοιμάσαμε μικρά "kit χειροτεχνίας" ώστε τα παιδιά να μοιραστούν μαζί τους στο σπίτι όσα έμαθαν στα εργαστήρια!

 

Παράλληλα προγραμματίζουμε ξεχωριστές παραστάσεις αφήγησης παραμυθιού με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την αγαπημένη αφηγήτρια των παιδιών Ανθή Θάνου και τον εξαιρετικό μουσικό Αλέξανδρο Μακρή.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία ανά τάξη. 

 

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη διαδικτυακή ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο "Στον κόσμο των παιδιών μας".

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτές μας και συνεργάτες: 

  • Πράσινο σύννεφο, δημιουργικό βιβλιοπωλείο
  • Robot set to go-εκπαιδευτική ρομποτική
  • Mosaicists
  • Εργαστήρι χωρίς σύνορα

Κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους νέους παιδαγωγούς της ομάδας για την υποστήριξή τους στις δράσεις του προγράμματος.

 

 Για την υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος η "Σχεδία στην πόλη" τηρεί τις ισχύουσες οδηγίες και τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. 

Επίσης ακολουθεί αυστηρά την πολιτική απορρήτου.