Εισαγωγικό κείμενο: Σε αυτό το σεμινάριο θα εστιάσουμε στον σχεδιασμό θεατροπαιδαγωγικών δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη δημιουργική έκφραση και ενδυνάμωση των παιδιών και σε τεχνικές αφήγησης παραμυθιών που μπορεί να αξιοποιήσει ο παιδαγωγός στο νηπιαγωγείο.

Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για παιδαγωγούς 

Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και να εμβαθύνουμε σε εκπαιδευτικά εργαλεία που θα εμπλουτίσουν το διδακτικό μας έργο.

Εστιάζουμε στην αξία της συμπερίληψης και στην ενίσχυση του θετικού συναισθηματικού κλίματος της ομάδας-τάξης.

Θα διερευνήσουμε ποικίλα εκπαιδευτικά εργαλεία και διδακτικές προσεγγίσεις που βασίζονται στη βιωματική συνεργατική μάθηση, στο παιχνίδι και τις τέχνες. 

Στα σεμινάρια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2021 θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, του θεατρικού παιχνιδιού, της αφήγησης και της δημιουργικής μάθησης.

Θα πραγματοποιηθούν τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν). 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος "Join in and make a change" - ERASMUS+/KA3. 

 

Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο, Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρες 10.30-14.00

"Θεατροπαιχνίδια και αφήγηση παραμυθιών στην προσχολική ηλικία"

από την κίνηση στον λόγο και την ενεργητική ακρόαση, παραδείγματα και εφαρμογές 

 

Εκπαιδεύτριες:

Ανθή Θάνου, παραμυθού

Σοφία Χριστοφίδου, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, θεατροπαιδαγωγός 

 

Πρόγραμμα σεμιναρίου

10.30 - 10.45: εισαγωγή, παιχνίδια γνωριμίας 

10. 45 - 12.00: αναπτύσσοντας τα εκφραστικά εργαλεία του παιδιού μέσα από θεατροπαιχνίδια με τη Σοφία Χριστοφίδου                

12.00 - 12.10: σύντομο διάλειμμα

12.10.14.00: προσεγγίζοντας την τέχνη της αφήγησης, το σώμα του αφηγητή, ρυθμός αφήγησης, μουσική και μυθοπλασία με την Ανθή Θάνου

 

🎯ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

✔  Απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εμψυχωτές και φοιτητές παιδαγωγικών σχολών.
✔ Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
✔ Δίνεται ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό.

👉Δήλωση συμμετοχής: γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας: 

https://forms.gle/5jE4r3nbYX1Dfypk9

 

 Κόστος συμμετοχής: 15,00 €

Για τα μέλη της ομάδας το κόστος είναι 10,00 €.

📍Εξόφληση συνδρομής: το αργότερο έως την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, με καταβολή στον τραπεζικό μας λογαριασμό σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη δήλωση συμμετοχής.

 

Σύντομα βιογραφικά των εκπαιδευτριών

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε νηπιαγωγός στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Το 1999 αποφάσισε  να ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών. Συντροφιά της είχε ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια. Αφηγείται λαϊκά παραμύθια με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Διοργάνωνει βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επικοινωνήσει  την τέχνη της  και να μοιραστεί ιστορίες με άλλους. Συνεργάζεται με σχολεία, μουσεία, δήμους και  πολιτιστικούς φορείς και σμμετέχει σε πανεπιστημιακά συνέδρια, σεμινάρια και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο. Είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης)  και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. 

 

Η Σοφία Χριστοφίδου είναι θεατροπαιδαγωγός και καθηγήτρια Αγγλικών από τη Θεσσαλονίκη. Με σπουδές Αγγλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ και Εφαρμοσμένου Θεάτρου στο Royal Central School of Speech and Drama, έχει ασχοληθεί με την εκμάθηση Αγγλικών μέσω εκπαιδευτικού δράματος, καθώς και με διάφορα καλλιτεχνικά-εκπαιδευτικά πρότζεκτ για όλες τις ηλικίες. Τον τελευταίο καιρό είναι ενεργό μέλος της Σχεδίας στην Πόλη, όπου συμμετέχει και συντονίζει την ομάδα διαδικτυακών εργαστηρίων για παιδιά. Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν το θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τη ζωγραφική, το χορό και τα ταξίδια.