Εισαγωγικό κείμενο: Η Σχεδία στην πόλη, εταίρος στο νέο πρόγραμμα KApacitating 2 Youth, συμμετείχε σε μια εξαιρετική συνάντηση δικτύωσης με οργανώσεις από άλλες 10 χώρες που πραγματοποιήθηκε στην όμορφη μικρή πόλη Agueda της Πορτογαλίας. Ο εκπρόσωπος μας Απόστολος Καραμπαΐρης μας μεταφέρει την εμπειρία του.

Agueda, Πορτογαλία, 24-28 Ιανουαρίου, Δικτύωση & ανταλλαγή καλών πρακτικών

Partnership Building Activity

KApacitating 2 Youth

 

Η Σχεδία στην πόλη, εταίρος στο νέο πρόγραμμα KApacitating 2 Youth, συμμετείχε δια του εκπροσώπου της Αποστόλη Καραμπαΐρη στη δραστηριότητα οικοδόμησης εταιρικών σχέσεων στην Águeda (Άγκεντα) της Πορτογαλίας από 24 ως 27 Ιανουαρίου 2021. Συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία με τον τοπικό φορέα Psientífica, που διαχειρίζεται το τοπικό Κέντρο Νεολαίας, βρεθήκαμε μαζί με φορείς από άλλες 10 ευρωπαϊκές χώρες στη μικρή αυτή πορτογαλική πόλη, μοιραστήκαμε το όραμα και τα μελλοντικά μας σχέδια και αναζητήσαμε και βρήκαμε κοινούς τόπους συνεργασίας, ώστε να αναπτύξουμε τις δράσεις μας για τη νεολαία και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες και εμπειρίες για τον κόσμο της ομάδας μας. Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας 7χρονης διαπίστευσης που αιτήθηκε επιτυχώς και έλαβε η Psientífica για δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που διέπουν το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο.

Η επιτυχία αυτή, πέρα από το ότι ανοίγει πολλές ευκαιρίες δράσης με τον εταίρο μας, έρχεται και ως επιβεβαίωση των ικανοτήτων, δυνατοτήτων και επάρκειάς του. Πραγματικά αυτό που μας έκανε εντύπωση κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Águeda (ήταν η τρίτη φορά), είναι πώς η μικρή αυτή πόλη των 15.000 κατοίκων βρήκε το σωστό μείγμα πολιτικής για τη νεολαία και μέσα από μια αγαστή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών έχει αναδείξει τον εαυτό της ως έναν κόμβο νεανικής κινητικότητας και δράσης που, όχι μόνο κρατάει την τοπική νεολαία στον τόπο της προσφέροντάς της ευκαιρίες, αλλά προσελκύει και από την υπόλοιπη Πορτογαλία και Ευρώπη. Αυτή είναι η δύναμη της σωστής πολιτικής για τη νεολαία!

Κατά τη διάρκεια της 4ήμερης δραστηριότητας επιβεβαιώσαμε στη συνεργασία μας με το φορέα που μας φιλοξενούσε και δικτυωθήκαμε με νέες οργανώσεις που γνωρίσαμε εκεί με τις οποίες διείδαμε κοινό έδαφος και προοπτικές. Κάποιες εξειδικεύονται σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, άλλες σε θέματα δημοκρατίας και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ενώ άλλες στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Στις περισσότερες πάντως ο κοινός μας παρονομαστής είναι η νεολαία. Με εφόδιο τις νέες μας γνωριμίες και τα καινούρια και πρωτοποριακά πράγματα που μάθαμε η "Σχεδία στην πόλη" προετοιμάζει νέες δράσεις και περιπέτειες!

 

   

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Καραμπαΐρη για την εποικοδομητική εκπροσώπηση της ομάδας σ’ αυτήν την αποστολή.