Εισαγωγικό κείμενο: Ο Javier Montalvo είναι εθελοντής ESC στην ομάδα μας και είχε την ιδέα να καταγράψει παρέα με νέους/ες εθελοντές κι εθελόντριες από άλλες χώρες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, τα συν και τα πλην της πόλης!

Ζώντας για έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη

Τα συν και τα πλην μέσα από τα μάτια νέων εθελοντών

Νέοι/ες εθελοντές κι εθελόντριες από την Ευρώπη μοιράζονται μαζί μας τις εντυπώσεις τους από την πόλη.
Ζουν στη Θεσσαλονίκη και συμμετέχουν σε εθελοντικά προγράμματα για διάστημα 6-12 μήνες μέσω του προγράμματος EUROPEAN SOLIDARITY CORPS - ESC (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ). Αγαπούν την πόλη, διασκεδάζουν, γνωρίζουν νέους από διάφορες χώρες και βιώνουν μια ξεχωριστή εμπειρία!
Ο Javier είναι επίσης εθελοντής στην ομάδα μας μέσω του προγράμματος ESC και είχε την ιδέα για αυτό το project: να περπατήσουν στην πόλη με φίλους και φίλες εθελοντές κι εθελόντριες και να φωτογραφίσουν σημεία της πόλης. Να εντοπίσουν αυτά που τους αρέσουν αλλά και εκείνα που δεν τους αρέσουν, που τους ενοχλούν ή τα βρίσκουν άσχημα! 
Έκαναν βόλτες στις γειτονιές του κέντρου, στα κάστρα, σε μικρά στενάκια και φωτογράφισαν, συζήτησαν και προβληματίστηκαν για τον αστικό χώρο και το ρόλο του στην καθημερινότητά μας. Και στο τέλος ο Javier συγκέντρωσε αυτό το υλικό και έφτιαξε ένα νεανικό αφιέρωμα!


Δείτε αυτό το μικρό οδοιπορικό που ετοίμασε ΕΔΩ

Επιμέλεια project: Janvier Montalvo, Spain, Volunteer of European Solidarity Corps