Εισαγωγικό κείμενο: Επιστρέφουν οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά", τα αγαπημένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-8 ετών. Ξεκινάμε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 11:00-13:00 με το θέμα "Μικρές ιστορίες για καλούς φίλους", ένα ξεχωριστό εργαστήρι για τη φιλία και την επίλυση συγκρούσεων. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, εικόνες και χρώματα θα επεξεργαστούμε την έννοια της φιλίας και τρόπους για να λύνουμε ειρηνικά τις διαφωνίες μας.

Μαζί ξανά στις "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" (εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-8 ετών) 

 

Πότε;;;; Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, 11:00-13:00 

Τι;;; "Μικρές ιστορίες για καλούς φίλους", εργαστήρι για τη φιλία και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων

Που;;; στον χώρο της "Σχεδίας στην πόλη"

Μέσα από παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, εικόνες και χρώματα θα επεξεργαστούμε την έννοια της φιλίας που τόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στη ζωή μας, θα μιλήσουμε για τους τρόπους που μπορούμε να λύνουμε ειρηνικά και με σεβασμό τις διαφωνίες μας και θα εκφράσουμε εικαστικά τις εμπειρίες μας.

*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-8 ετών. 

 

 

Καλώς ήρθατε στις "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά"

Πίσω στον χρόνο, τον Μάρτιο του 2020 όλα πάγωσαν με την πανδημία και έτσι σταματήσαμε κι εμείς όλες μας τις δια ζώσης δραστηριότητες, ακολουθώντας τις οδηγίες. Το τελευταίο εργαστήριο των "Δημιουργικών διαδρομών με τα παιδιά" ήταν «Διαβάζοντας Άλκη Ζέη…», εργαστήρι φιλαναγνωσίας και αφιέρωμα στην σπουδαία συγγραφέα. Έτσι είναι μεγάλη η χαρά μας που επιστρέφουμε με νέα προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους!!!

Το 1ο εργαστήριο της χρονιάς είναι αφιερωμένο στη φιλία και στην επικοινωνία!

*Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή. 

 

Τι είναι οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά";;;

Οι "Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά" είναι ένας ανοιχτός κύκλος αυτοτελών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 5-8 ετών, που πραγματοποιούμε στο χώρο μας.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2012 στον νέο μας χώρο, στον πεζόδρομο της Άθωνος (Παπαμάρκου 8) και οι συναντήσεις ήταν κάθε Σάββατο 11:00-13:00. 

Σ' αυτά τα χρόνια πολλά χαρούμενα επεισόδια έχουν εκτυλιχτεί!  Δεκάδες παιδιά και γονείς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους και τους ευχαριστούμε ολόψυχα. 

Και τι δεν κάναμε!!! Παίξαμε μαθαίνοντας τα δικαιώματά μας, γίναμε μικροί ζαχαροπλάστες και μάθαμε για την υγιεινή διατροφή, ταξιδέψαμε με κούκλες και παραμύθια, με τις σκιές και το φως, ανακαλύψαμε  ιστορίες για καλούς και κακούς λύκους, ανοίξαμε τους χάρτες των μεγάλων εξερευνητών, κάναμε πειράματα χημείας και μαθήματα αστρονομίας, μουσικο-μπερδευτήκαμε, βρεθήκαμε με τη φαντασία μας στο ατελιέ σπουδαίων ζωγράφων,  ταξιδέψαμε στον χρόνο και σε αρχαίους πολιτισμούς, γνωρίσαμε σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες και, πάνω από όλα, επικοινωνήσαμε, μοιραστήκαμε, διασκεδάσαμε!

Τα προγράμματα μας εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες θεματικές ενότητες, όπως τέχνες, πολιτισμοί, νέες τεχνολογίες, επιστήμες, εργαστήρια ανάπτυξης προσωπικών δεξιοτήτων, εργαστήρια ευαισθητοποίησης σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα, ειδικά αφιερώματα, κ.α. 

Στόχος του προγράμματος είναι να βάλει τα παιδιά σε μια διαδικασία να επιλέγουν θέματα που τους ενδιαφέρουν, να ανακαλύπτουν γνώσεις και εμπειρίες με διαδραστικό τρόπο και να καλλιεργούν ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής και συνεργατικής μάθησης και αξιοποιεί τα πλούσια εργαλεία των τεχνών.

Η ομάδα είναι ανοιχτή ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όσες δράσεις τους ενδιαφέρουν χωρίς να αισθάνονται τη «δέσμευση» μιας ακόμα εξωσχολικής δραστηριότητας.

  • Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να δουν το μηνιαίο πρόγραμμα και να επιλέξουν τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν.
  • Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζουμε 2 εκπαιδευτικά προγράμματα το μήνα.
  • Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 8 - 12 παιδιά.
  • Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
  • Σε όλα τα προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
  • Η συνδρομή συμμετοχής είναι 8,00 € & 12,00 € για 2 αδέρφια.
  • Δήλωση συμμετοχής - πληροφορίες: 2310 236344 & 6978 383064

Σας περιμένουμε!!!