Εισαγωγικό κείμενο: Γίνε μέλος στην ομάδα! Οι εγγραφές νέων εθελοντών/ντριών συνεχίζονται. Αν είσαι 18 έως 30 ετών, ζεις στην Θεσσαλονίκη, σπουδάζεις ή δραστηριοποιείσαι σε τομείς όπως εκπαίδευση, ανθρώπινα δικαιώματα, νεολαία, τέχνες, social media, αν θέλεις να συμμετέχεις σε εθελοντικές δράσεις και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, τότε η "Σχεδία στην πόλη" είναι εδώ για σένα! Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής και θα σε ενημερώσουμε άμεσα!

Γίνε μέλος στη "Σχεδία στην πόλη"

Αν είσαι νέος-νέα, 18 έως 30 ετών, ζεις στη Θεσσαλονίκη,

σπουδάζεις ή δραστηριοποιείσαι σε τομείς όπως εκπαίδευση, ανθρώπινα δικαιώματα, νεολαία, τέχνες, πολιτισμός, επικοινωνία, social media…

και σε ενδιαφέρει: 

  • ‍να αισθανθείς τη χαρά της προσφοράς
  • να μοιραστείς στιγμές δημιουργίας με παιδιά
  • να αποκτήσεις εμπειρία & να κάνεις πρακτική άσκηση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών & πολιτιστικών δράσεων
  • να επιμορφωθείς στα βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνουμε
  • να συνδράμεις σε προγράμματα για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες
  • να υλοποιήσεις το δικό σου πρωτότυπο project στην πόλη
  • να γνωρίσεις νέους ανθρώπους & να δικτυωθείς με ομάδες της Θεσσαλονίκης
  • να συμμετέχεις σε σεμινάρια και ανταλλαγές νέων στην Ευρώπη

Σε περιμένουμε να ενημερωθείς για τις δράσεις μας και να γίνεις μέλος της ομάδας!

 

Πως γίνομαι μέλος;

1ο βήμα: συμπληρώνεις την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

2ο βήμα: επικοινωνούμε μαζί σου και με μια σύντομη συνέντευξη γνωριζόμαστε και σε ενημερώνουμε (διαδικτυακά ή δια ζώσης) αναλυτικά για τις δράσεις που μπορείς να ασχοληθείς.

3ο βήμα: ολοκληρώνεις την εγγραφή σου λαμβάνοντας την κάρτα μέλους και καταβάλλοντας την ετήσια συνδρομή των 25,00 €.

 

Τι κερδίζω με την εγγραφή μου στην ομάδα;

  • Έχεις την ευκαιρία να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου σε πολλούς τομείς που θα σε ενδυναμώσουν προσωπικά αλλά και επαγγελματικά: δεξιότητες επικοινωνίας, διαχείριση χρόνου, επίλυση διαφωνιών, δημιουργικότητα, εξοικείωση με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ψηφιακές δεξιότητες κα.
  • Συμμετέχεις ΔΩΡΕΑΝ σε 5 εκπαιδευτικά σεμινάρια τον χρόνο (διάρκειας 5 διδακτικών ωρών το καθένα) με ποικίλα θέματα όπως: εκπαίδευση εθελοντών, ανάπτυξη δεξιοτήτων, εμψύχωση ομάδας, διαχείριση συγκρούσεων, εκπαιδευτική μεθοδολογία & δημιουργική μάθηση, Εκπαιδευτικό Δράμα & θεατρικό παιχνίδι,κ.α. Επίσης έχεις 50% έκπτωση στα υπόλοιπα βιωματικά σεμινάρια που διοργανώνουμε κατά τη διάρκεια του έτους.
  • Συμμετέχεις στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκδηλώσεις που υλοποιούμε σε σχολεία, φορείς και δομές μη τυπικής εκπαίδευσης.
  • Συμμετέχεις ΔΩΡΕΑΝ σε σεμινάρια και ανταλλαγές νέων στην Ευρώπη μέσω του προγράμματος Erasmus+ και λαμβάνεις το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό YOUTHPASS.
  • Έχεις τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της ομάδας, να υλοποιήσεις ένα δικό σου project στην πόλη (νεανική εκδήλωση, έκθεση φωτογραφίας, εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά, καλλιτεχνική δράση κα.).
  • Μπορείς να συμμετέχεις στη ομάδα επικοινωνίας και να αναπτύξεις δεξιότητες στη διαχείριση των social media (αρθρογραφία, συνεντεύξεις, βίντεο, δημιουργία περιεχομένου κα.).
  • Παίρνεις βεβαίωση συμμετοχής για όλες τις δράσεις που έχεις πάρει μέρος καθώς και συστατική επιστολή στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους.

 

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;

Η συμμετοχή σου σε οποιαδήποτε ενότητα από τα παραπάνω γίνεται κατόπιν συνεννόησης και δεν είναι σε καμιά περίπτωση υποχρεωτική ούτε έχει την μορφή εργασίας ή πρακτικής άσκησης. 

Χρειάζεται μια εβδομαδιαία επαφή, εφόσον σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις σε εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

  • Η συμμετοχή στο Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εθελοντών (διάρκεια 5 ώρες). Τα σεμινάρια Εκπαίδευσης Εθελοντών έχουν ως στόχο την γνωριμία με την ομάδα (φιλοσοφία, όραμα, σκοποί, δράσεις) και την ενδυνάμωση των μελών ώστε να συνεργάζονται σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης και αποδοχής. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο ώστε να τα παρακολουθήσουν όλοι/ες οι νέοι/ες εθελοντές/ντριες. 
  • Η συνέπεια σε ό, τι με τη θέλησή σου αναλάβεις.
  • Η εμπιστευτικότητα και η τήρηση εχεμύθειας σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
  • Η συνεργασία και ο σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας.

 

Να θυμάσαι πως:

Η συνδρομή σου είναι σημαντική και διατίθεται αποκλειστικά στην υποστήριξη των προγραμμάτων της ομάδας για παιδιά και ευάλωτες ομάδες.

 

☎ Επικοινωνήστε μαζί μας για απορίες ή περισσότερες πληροφορίες: 2310236344 & 6978 383064
📌Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
📌Facebook: Sxedia stin poli
📌Instagram: Sxedia stin poli
📌www.sxediastinpoli.gr

 

Λίγα λόγια για τον εθελοντισμό στην Σχεδία στην πόλη"

Η κινητήριος δύναμη της «Σχεδίας στην πόλη» είναι τα μέλη της τα οποία συμμετέχουν εθελοντικά στην ομάδα προσφέροντας στα παιδιά αλλά και αποκομίζοντας πολύτιμη εμπειρία και γνώση. Στην ομάδα συμμετέχουν εθελοντές/ντριες από ποικίλα επαγγέλματα με έμφαση στις παιδαγωγικές, καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές σπουδές. Οι περισσότεροι εθελοντές είναι νέοι μεταξύ 18-30 ετών, ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, την παιδική προστασία, τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Μοιραζόμαστε τις αρχές της συνεργατικής διαδικασίας, της δημιουργικής μάθησης και της ενεργής κοινωνικής συμμετοχής. Έτσι οι εθελοντές συμμετέχουν  ενεργά σε όλους τους τομείς καθημερινής λειτουργίας της ομάδας και στη διαμόρφωση των ετήσιων εθελοντικών προγραμμάτων. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν μια δική τους ιδέα και ανταποκρίνονται με συνέπεια και υπευθυνότητα στις δραστηριότητες που συμμετέχουν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας  στο πεδίο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.