Εισαγωγικό κείμενο: Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο με 2 εργαστήρια τεχνολογίας και κατασκευών για παιδιά 6-8 ετών. Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου θα γνωρίσουμε εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο και θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε και τις δικές μας! Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο εργαστήρι αρχιτεκτονικής θα σχεδιάσουμε μια πόλη από την αρχή, πράσινη και φιλική! Σας περιμένουμε στις Δημιουργικές Σαββατιάτικες Διαδρομές!

Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-8 ετών

Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2022

Υποδεχόμαστε τον Νοέμβριο με 2 ξεχωριστά εργαστήρια δημιουργικής μάθησης, τεχνολογίας και κατασκευών.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, 11:00-13:00

«Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο: από τα σήματα καπνού στο διαδίκτυο και από την ατμοκίνηση στους αιθέρες!», εργαστήρι δημιουργικής μάθησης και τεχνολογίας

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε τα παιδιά μέσα από τις ιστορίες ξεχωριστών ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να προσφέρουν στον κόσμο χρήσιμες και επαναστατικές ανακαλύψεις. Θα γνωρίσουμε σημαντικές εφευρέσεις που μέσα στους αιώνες άλλαξαν τον τρόπο που επικοινωνούμε και ταξιδεύουμε. Στη συνέχεια θα πειραματιστούμε με ποικίλα υλικά και θα φτιάξαμε τις δικές μας πρωτότυπες εφευρέσεις!

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, 11:00-13:00

«Μια πόλη από την αρχή», εργαστήρι αρχιτεκτονικής

Τι υλικά θα διαλέγαμε για να χτίσουμε την πόλη μας; Τι θα θέλαμε να είχε για να είναι πιο φιλική και να διευκόλυνε την καθημερινότητά μας; Τι θα αλλάζαμε και στη δική μας πόλη αν μπορούσαμε; Θα συζητήσουμε για το αστικό τοπίο και θα πειραματιστούμε με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά για να  ετοιμάσουμε μια πρωτότυπη μακέτα της πόλης που θα θέλαμε να ζούμε.

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

Η ομάδα είναι ανοιχτή ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν σε όσες δράσεις τους ενδιαφέρουν χωρίς να αισθάνονται τη «δέσμευση» μιας ακόμα εξωσχολικής δραστηριότητας.

  • Οι μικροί μας φίλοι μπορούν να δουν το μηνιαίο πρόγραμμα και να επιλέξουν τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν.
  • Για τη φετινή χρονιά προγραμματίζουμε 2 εκπαιδευτικά προγράμματα το μήνα.
  • Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 8 - 10 παιδιά.
  • Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
  • Σε όλα τα προγράμματα είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
  • Συνδρομή για κάθε πρόγραμμα: 8,00 €. Για 2 αδερφάκια το κόστος είναι 12,00 €.
  • Δήλωση συμμετοχής - πληροφορίες: 2310 236344 & 6978 383064

* Στο διάλειμμα του προγράμματος προσφέρουμε χυμό και κέρασμα. Προτείνουμε να φέρνετε και το αγαπημένο δεκατιανό του παιδιού.

* Διεύθυνση: πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού), Θεσσαλονίκη

* Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούν παιδαγωγοί-μέλη της «Σχεδίας στην πόλη».

 *Η συνδρομή σας υποστηρίζει την λειτουργία των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων σε σχολεία και δομές παιδικής προστασίας σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, φορείς και οργανώσεις της πόλης.