Εισαγωγικό κείμενο: Υποδεχόμαστε τον Φεβρουάριο με δύο ξεχωριστά εργαστήρια μάθησης και χαράς για παιδιά 6-8 ετών. Στον χώρο μας το Σάββατο 4 Φλεβάρη θα μάθουμε για τον Αιγυπτιακό πολιτισμό ενώ στις 18 του μήνα θα γιορτάσουμε την Αποκριά!

Φεβρουάριος 2023 - Δημιουργικές διαδρομές με τα παιδιά 

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 6-8 ετών

Υποδεχόμαστε τον Φεβρουάριο με 2 εργαστήρια μάθησης, δημιουργίας και χαράς!

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, 11:00-13:00

«Ταξίδι στον χρόνο και στους πολιτισμούς – 1ος σταθμός στις πυραμίδες της Αιγύπτου», εργαστήρι γνώσης και περιπέτειας

Κάθε μήνα θα μπαίνουμε στη μαγική μας «χρονόσφαιρα» για να γνωρίσουμε σπουδαίους πολιτισμούς. Το αφιέρωμά μας ξεκινά από την Αίγυπτο, εκεί που άνθισε ένας από τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου. Αποστολή μας είναι να απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, γρίφους και δοκιμασίες! Γιατί είναι σπουδαίος αυτός ο πολιτισμός; Ποιες επιστήμες αναπτύχθηκαν εκεί; Τι μυστικά κρύβουν οι πυραμίδες; Τι ξέρουμε για τη Βιβλιοθήκη και τον Φάρο της Αλεξάνδρειας; Πως ζούσαν οι άνθρωποι στις όχθες του Νείλου; Έχετε ακούσει για την Σφίγγα της Γκίζας; Αυτά και άλλα πολλά θα γνωρίσουμε σε αυτό το εργαστήρι και θα δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή κάρτα-ενθύμιο από το ταξίδι μας!

 

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, 11:00-13:00

«Εργαστήρι αποκριάς»,  εργαστήρι κατασκευών και παιχνιδιού

Στο Εργαστήρι  Αποκριάς θα ετοιμάσουμε πρωτότυπες μάσκες, αστεία παπιγιόν, λαμπερά αξεσουάρ, πολύχρωμους χαρταετούς, θα μεταμορφωθούμε με τη βοήθεια του μακιγιάζ και θα διασκεδάσουμε  σε χορευτικούς ρυθμούς!

 

Χρήσιμες πληροφορίες για τις «Δημιουργικές διαδρομές»

  • Οι «Δημιουργικές διαδρομές» είναι ένα ανοιχτό πρόγραμμα ώστε τα παιδιά να επιλέγουν τα εργαστήρια που τους ενδιαφέρουν χωρίς να αισθάνονται τη «δέσμευση» μιας ακόμα εξωσχολικής δραστηριότητας.
  • Σε κάθε πρόγραμμα συμμετέχουν 8 - 10 παιδιά.
  • Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
  • Στο διάλειμμα του προγράμματος προσφέρουμε χυμό και κέρασμα. Προτείνουμε να φέρνετε και το αγαπημένο δεκατιανό του παιδιού.
  • Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
  • Συνδρομή για κάθε πρόγραμμα:8,00 €. Για 2 αδερφάκια το κόστος είναι 12,00 €.
  • Δήλωση συμμετοχής - πληροφορίες: 2310 236344 & 6978 383064.
  • Διεύθυνση:πεζόδρομος Παπαμάρκου 8, περιοχή Άθωνος (1η παράλληλος πάνω από την Ερμού), Θεσσαλονίκη
  • Τα εργαστήρια υλοποιούν παιδαγωγοί-μέλη της «Σχεδίας στην πόλη» και η συνδρομή σας υποστηρίζει τα εθελοντικά μας προγράμματα σε δομές παιδικής προστασίας.