Εισαγωγικό κείμενο: Με χαρά σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή ημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης μας "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων", η οποία υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης" που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.

Διαδικτυακή Ημερίδα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, 6:00-8:00 μ.μ.

"Ας μιλήσουμε για συναισθήματα", συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών. Εμπειρίες, απόψεις, καλές πρακτικές.

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων"

Η δράση υλοποποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος "Σημεία Στήριξης που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί. 

 

 

Η Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα για εκπαιδευτικούς και γονείς την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 6:00-8:00 μ.μ. με θέμα
"Ας μιλήσουμε για συναισθήματα", συναισθηματική ενδυνάμωση και ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών.
Εμπειρίες, απόψεις και καλές πρακτικές.
Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων"
Τελική εκδήλωση της δράσης.
 
 
🎯Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει έναν γόνιμο διάλογο με εκπαιδευτικούς και γονείς για τη σημασία της ψυχικής ανθεκτικότητας και της ενδυνάμωσης των σχέσεων εμπιστοσύνης, επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης καθώς και στη διερεύνηση τρόπων επίλυσης δυσκολιών και συγκρούσεων που προκύπτουν στην καθημερινή ζωή των παιδιών στο σχολείο και στο σπίτι.
Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δράσης "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" που υλοποιεί η ομάδα από τον Σεπτέμβριο 2022 και που ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2023.
🎯Στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στην ενδυνάμωση των παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.
Περιλαμβάνει: 
• δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και επιτραπέζιου παιχνιδιού,
• υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε δημοτικά σχολεία, βιβλιοθήκες και Κ.Δ.Α.Π. σε 5 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας,
• σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς.
Πρόγραμμα Ημερίδας
 
18:00 – 18:20
- Υποδοχή συμμετεχόντων, εισαγωγή στο θέμα
- "Τι μας είπαν τα παιδιά;" σύντομη παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος "Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων" που πραγματοποιήθηκε σε δημοτικά σχολεία και Κ.Δ.Α.Π. της Κεντρικής Μακεδονίας και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Νοέμβριος 2022-Φεβρουάριος 2023).
Εισηγήτρια: Σμαρώ Ιγνατιάδου, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, μέλος της "Σχεδίας στην πόλη"
18:20 – 18:40
- Σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης «Το Αλφαβητάρι των συναισθημάτων» που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί.
- Μια βιωματική προσέγγιση στις έννοιες της ψυχικής ανθεκτικότητας και συναισθηματικής ενδυνάμωσης.
Εισηγήτρια: Αργυρώ Σκίτσα, φιλόλογος, εκπαιδεύτρια στην εμψύχωση ομάδων , Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής ομάδας "Σχεδία στην πόλη"
18:30 – 18:50: 
«Επίλυση δυσκολιών και συγκρούσεων μέσα από την προσέγγιση της σχολικής διαμεσολάβησης: εμπειρίες και καλές πρακτικές» 
Εισηγήτρια: Σοφία Κυπριανίδου, εκπαιδεύτρια σε θέματα σχολικής διαμεσολάβησης και ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων και εκπαιδεύτρια στα ανθρώπινα δικαιωμάτων
18:50 – 19:15:
«Χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ σχολικής κοινότητας και οικογένειας», ένα δύσκολο έργο με πολύτιμα οφέλη, βήματα προετοιμασίας, ιδέες για δράσεις.
Εισηγητής: Γιάννης Θεοδώρου, νηπιαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού
19:15 – 19:35: 
«Αξιοποιώντας την παιδική λογοτεχνία στη συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών»
Εισηγήτρια: Γεωργία Λάττα, εκπαιδευτικός, συγγραφέας
19:35 – 20:00:
Συζήτηση, παρατηρήσεις, αναστοχασμός
Κλείσιμο ημερίδας
 

Εγγραφή στην Ημερίδα

✏H ημερίδα προσφέρεται δωρεάν.

👉Είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας ΕΔΩ

👉Θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

✏Μετά την εγγραφή θα λάβετε μέσω e-mail το link για να συνδεθείτε.

✏Οι συμμετέχοντες/χουσες θα λάβουν μέσω e-mail βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.

Πληροφορίες: 2310236344 & 6978383064